Merhabalar, şöyle bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şubat 2007 tarihlerinde bir firmada çalışmaya başladım yaklaşık 9 ay süren bu zamanda hiç sigortam yapılmadı, ve pek de doğru düzgün bir maaş alamadım bende sigorta olayını pek üstelememekle sanırım bir hata yaptım.
Yaklaşık 3 hafta önce kendi isteğimle maaşımı tam alamamakla birlikte işten ayrıldım. Biraz da tartışarak çıktım işyerinden, 1 gün önce işyeri sahibi ailemi arayarak oğlunuzun şirketimdeki makinelerime 2000 ytl'lik zararı oldu ya ödeyin
yada oğlunuz hakkında suç duyurusunda bulunurum, şahitlerim var şeklinde bir konuşma geçmiş. Üstelik bir zararım olmadığı halde. Bunu kanıtlayabilirmi illegal yöntemler kullanarak? veya Suç duyurusunda bulunduğu zaman ne yapmam gerekir, mahkeme ortada birşey bulunmadan sadece şahitlerin konuşmalarını göz önünde bulundurarak bana bir ceza verebilirmi?
Ben bağ-kurluyum ve işyeri sahibi olarak görünüyorum bu duruma bir etkisi olurmu mahkemede adam ne şekilde gelip işyerimdeki makinelere zarar verdi diyebilir yada burda çalışıyor diyebilirmi sigortam olmadığı halde
biliyorum çok soru sordum ama benim için önemli bir konuydu
20 yaşındayım bugüne kadar karakola bile gitmiş değilim ve çok canımı sıktı bu olay birde hukuk hakkında pek bir bilgi sahibi değilim
hatam olduysa şimdiden özür dilerim.
saygılar - iyi çalışmalar