Sitemde Var Olan Bir Konu Beni Etkiler mi?
Merhabalar,
Benim televizyonda olan bir yarışma üzerine sitem mevcuttur. Bu siteye üye olanlar buradaki gibi yeni konu açabiliyor, konulara yorum yapabiliyor. Açılan bazı konularda oylamanın gerçek olmadığı üzerine iddia'lar mevcut.
Bugün bu tv programının yapımcı şirketinin siteye dava açtığını öğrendim. (o şirkette çalışan birisi tarafından) Konu ise, oyların sahte olduğunun iddia edilmesi olduğunu söyledi. Bu iddiaların hiçbirinde site sahibi olarak benim bir yorumum vs geçmemektedir.
Öncelikle ne davası açmış olabilirler?
Site sahibi olarak bana bir yaptırım gelebilir mi?
Bu olayda suçlu kim olur? Konuyu açan ve yorum yazan mı? yoksa site sahibi olarak ben mi?
Şunu da belirteyim;
üyelik sözleşmesinde, "Forumda yazılan mesajlardan sadece yazan kişi sorumludur." maddesi bulunmaktadır.
Re: Sitemde Var Olan Bir Konu Beni Etkiler mi?
Alıntı:
onur_genc rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ne davası açmış olabilirler?
Bu konuda kehanette bulunamayız. Herkes her konuda dava açabilir.
Siz hakkınızda dava açıldığını nereden öğrendiyseniz detayları da oradan öğrenin veya tebligatın ulaşmasını bekleyin.
Alıntı:
Site sahibi olarak bana bir yaptırım gelebilir mi?
Gelebilir.
Alıntı:
Bu olayda suçlu kim olur?
Konuyu açan ve yorum yazan mı? yoksa site sahibi olarak ben mi?
Yazan ve site sahibinin ortak sorumluluğu söz konusudur.
Alıntı:
üyelik sözleşmesinde, "Forumda yazılan mesajlardan sadece yazan kişi sorumludur." maddesi bulunmaktadır.
Kanunlara aykırı mesajı sitede tutmak da suçtur. O madde sizi sorumluluktan kurtarmaz.
Davayı açan tarafla uzlaşmaya ve işbirliğine gidin.
Öncelikle cevap için teşekkürler.
Bana kişisel olarak ve siteme uygulanabilecek yaptırımlar neler olabilir? bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.
Ekşi sözlükte aynı mantıktır.
Bir kelime yazılır yazar kelimeyi yorumlar.
Sen bir soru soruyosun cevap veriyolar yada başkası soruyor başkası cevap veriyor bunda ben bi gariplik görmedim.
Tam olarak sitenizde ne var program hangi program anlamış değilim acaba fikrin çalındığı felanmı düşünülmüş.