Evimin Bahçesinde Hazineye Devredilen Yol
1960 yılından bu yana(evi aldığımız tarih)bahçeli evimde oturuyorum.(Babamın üzerine)1993 yılında komşumun belediyeden getirdiği ölçümcüler sonucunda bahçemizin içinden geçen yolun bir kısmını(o kısım yolun ana cadde ile bağlantı kısmı)belediye meclis kararı ile satın aldığını öğrendim.Şu an bahçemde kalan yolun kısmı kapalı yol,kör yol gibi deyimle belirtiliyor.Babam Belediye ye gittiğinde 1993 yılında,buranın kendisine verilmesi için dilekçe vermiş, hiç bir şey yapamayacağı,mahkemeye gitse bile bir sonuç alamayacağı söylenmiş.
Şimdide 1 hafta önce öğrendiğime göre,bir diğer komşu bahçemdeki kapalı olan kör yolun bahçemdeki kalan kısmını satın aldığını öğrendik.
1)1993 teki kararla ilgili her hangi bir yasal durum olabilirmi,lehimize
2)şu an dört duvarla çevrili(1960'dan beri)olan yeri kör yolun bahçemdeki kısmını komşumun almasını kanunla engelleyebilirmiyim,orayı ben satın alabilirmiyim,
Eğer satın alamazsam orada bulunan şu an odunluk var,yıkmazsam,ne yapabilir,
ne yapabilirim
3)eğer yapabileceğim bu konularda bir şey yoksa,haklarım nelerdir,
örn:evime doğru kapı veya pencere açtırmama hakkım var mı?
4)Bu kişinin ruhsatsız yapıları var yan komşumun,bu konuda kanuni olarak izlemem gereken yol nedir?
Sonuçta izlemem yol nedir?
Kanuni olarak neler yapabilirim,
Şimdiden tşk ederim.
Re: Evimin Bahçesinde Hazineye Devredilen Yol
bu konuda bilgi verebilecek avukat yok mu acaba...
yoksa yanlış yerde mi sordum sorunumu.
sitenin başka bir yerindemi olmalı..
bilgi verilirse sevinirim
Evimin Bahçesinde Hazineye Devredilen Yol
--------------------------------------------------------------------------------
1960 yılından bu yana(evi aldığımız tarih)bahçeli evimde oturuyorum.(Babamın üzerine)1993 yılında komşumun belediyeden getirdiği ölçümcüler sonucunda bahçemizin içinden geçen yolun bir kısmını(o kısım yolun ana cadde ile bağlantı kısmı)belediye meclis kararı ile satın aldığını öğrendim.Şu an bahçemde kalan yolun kısmı kapalı yol,kör yol gibi deyimle belirtiliyor.Babam Belediye ye gittiğinde 1993 yılında,buranın kendisine verilmesi için dilekçe vermiş, hiç bir şey yapamayacağı,mahkemeye gitse bile bir sonuç alamayacağı söylenmiş.
Şimdide 1 hafta önce öğrendiğime göre,bir diğer komşu bahçemdeki kapalı olan kör yolun bahçemdeki kalan kısmını satın aldığını öğrendik.
1)1993 teki kararla ilgili her hangi bir yasal durum olabilirmi,lehimize
2)şu an dört duvarla çevrili(1960'dan beri)olan yeri kör yolun bahçemdeki kısmını komşumun almasını kanunla engelleyebilirmiyim,orayı ben satın alabilirmiyim,
Eğer satın alamazsam orada bulunan şu an odunluk var,yıkmazsam,ne yapabilir,
ne yapabilirim
3)eğer yapabileceğim bu konularda bir şey yoksa,haklarım nelerdir,
örn:evime doğru kapı veya pencere açtırmama hakkım var mı?
4)Bu kişinin ruhsatsız yapıları var yan komşumun,bu konuda kanuni olarak izlemem gereken yol nedir?
Sonuçta izlemem yol nedir?
Kanuni olarak neler yapabilirim,
Şimdiden tşk ederim.