Fatih Akın filmlerine gidilir mi?
Fatih Akın, İsviçre'deki Basler Zeitung gazetesindeki açıklamasında "Ben Türkiye'de askerlik yapmak zorundayım. Ama bunu istemiyorum. Zorlama olursa vatandaşlıktan çıkarım. Ben elime silah almaktansa bir parça kağıttan feragat etmeyi tercih ederim. Tabi bu benim kimliğim elimden alınıyor anlamına gelmez" demişti. Tartışalım, yalnızca Türk filmine gitmek için Fatih Akın filmine gidilir mi?
Re: Fatih Akın filmlerine gidilir mi?
içinde bulundugumuz dönemde sinemaya gitmek için maddi imkanların belli bir düzeyde olması gerekiyor dolayısıyla seçici olmak durumundayız.şahsen ben para verip bir filme gideceksem o film hakkındaki eleştirmenlerin notlarına bakarım.10 üzerinden en az 6.5 olmalı ki verdiğim paraya değsin.türk filmi yada yabancı film diye ayırmıyorum ben..
diğer taraftan fatih akının askerlik yapmak istememesi bambaska bir konudur ve bence konunun özünde yatan soru şudur: devlet mi vatandas içindir,vatandas mı devlet içindir?? bu soruya verdiğimiz cevap önemli;)
Re: Fatih Akın filmlerine gidilir mi?
vallaha hocam bırakın filimlerine gidilmesini bence fatih akın denieln bir şahısın tc kimliğinden kağıt parçası şeklinde bahseden bir insanın türk vatandaşlığındanda çıkarılması şart biz boşunamı askere gittik 18 grurula askerlik yaptık bu adamın benden üstün yanı nedir veya şöyle söyleyeyim adalet eğer biryerlerde varsa bu adam muhakkak askerlik yaptırılmalı veya vatansdaşlıktan çıkarılmalı benim milletim
kanla aldı şehit verdi bunun gibi kendini bilmezler askerlikten bahsetse ne olur
varsın tüm dünyayda saygı duyulsun varsın oscar bırakmasın neye yarar....