Soyadı değişikliği ve nüfus kütüğü
Forumları inceledim ve sorunumla ilgili forum bulamadığım için yazıyorum. İsmimi değiştirdim. Soyadımı da değiştirmek istiyorum ve onun için 1-2 yıl beklemem gerekiyormuş.
1. Benim sorum ise kendimi "babamın nüfus kütüğünden evlenme olmadan nasıl çıkarabileceğim".
2. Soyadımı değiştirdiğimde bu otomatikman gerçekleşiyor mu yoksa başka dava mı açılması gerekiyor? Evetse, detayları hakkında bilgi verir misiniz?
3. Bir de nüfus kütüğünden çıktığım takdirde Nüfus aile tablosunda gözükmeyeceğimden emin olmak istiyorum.
Re: Soyadı değişikliği ve nüfus kütüğü
Medeni Kanun'da anne_babayı ret kurumu yok.
Başka bir hukuk sitesinde evladı red konulu forumda "babanızın sizi nüfus kütüğünden çıkarması mümkün değil. Sadece kendi isteğiniz ile babanızın nüfus kütüğündün çıkabilirsiniz." cümlesi üzerine bu soruyu sordum. Biyolojik anne ve babanın nüfus cüzdanından silinemeyeceğini biliyorum. Güvenliğim nedeniyle yeni kimliğimden haberdar olmamalarının tek yolu nüfus aile tablosu. Benim tek istediğim bu tabloda listelenmemem. Bunu nasıl sağlayabilirim?
Alıntı:
dursaliye rumuzlu üyeden alıntı
Başka bir hukuk sitesinde evladı red konulu forumda "babanızın sizi nüfus kütüğünden çıkarması mümkün değil. Sadece kendi isteğiniz ile babanızın nüfus kütüğündün çıkabilirsiniz." cümlesi üzerine bu soruyu sordum. Biyolojik anne ve babanın nüfus cüzdanından silinemeyeceğini biliyorum. Güvenliğim nedeniyle yeni kimliğimden haberdar olmamalarının tek yolu nüfus aile tablosu. Benim tek istediğim bu tabloda listelenmemem. Bunu nasıl sağlayabilirim?
Teşekkürler
Hayatımı mahvedenlerin soyadını taşımak istemediğim için psikolojik nedenleri öne sürerek psikiyatri ve doktor raporu ve psikiyatri şahitliğinde soyadımı değiştirmek üzere dava açacağım; ancak biliyorum ki soyadımı değiştirmekle nüfus aile tablosundan silinmeyeceğim ve nüfus aile tablosuna ihtiyaç olduğunda yeni kimliğimi öğrenecekler. Kendiminkine benzer sorunu bu soruyu açan kişi de yaşamış; ancak tatmin edici cevap alamamış. Bu nedenlerle soyadı değişikliği kararı verilmezse AIHM aracılığıyla bu mümkün müdür? "Bu konudaki AIHM uygulamaları nelerdir, AIHM'in bu konuda bana nasıl yardım edebileceği" hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
AİHS'nin hangi hükmünün ihlali gerekçesiyle?
AIHS'deki hükümler hakkında bilgim yok. https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=9168 adresinde someone_ada ismiyle yazan kişinin belirttiği nedenlerden dolayı insan haklarının ihlali ve kişisel güvenliği sağlamak amacıyla istenilen konularda değişiklik Türk mahkemelerinde sağlanamazsa AIHM'e başvurulabilir mi?