Nafakamı artık almak istiyorum
merhaba annemle babam 6 yaşımdayken boşandı. babam demeye utandığım adamı mahkeme nafakaya bağladı. yanlız 6 yaşımdan beri(şu an 18 i dolduralı 4 ay geçti) nafakasını ödemez. Allaha şükür annem bugüne kadar çalıştı kazandı bana baktı. ve şimdi üniversite zamanım geldi. ve sıkışık olduğumuzu biliyorum nasıl bu parayı çıkartacağız bilmiyorum. ben bu adamdan paramı alabilecekmiyim okumak için. bugüne kadar sadece babamdan bir kere para istedik annemle. ondada 50 ytl kadar onu bile yollamadı param yok dedi. bu kadar sorumsuz ilgisiz bir insan olamaz. manevi olarak zaten ailemin tüm çabalarına karşın arayıp sormaz ama maddi olarak şu an ihtiyacım olmasa suratına bakmam. neyi var neyi yoksa değil sadece bugüne annemin beni okuttuğu baktığı yetiştirdiği göz önünde bulundurulursa üniversite için babamdan bu parayı almak istiyorum. sizce alabilirmiyim. yaşım geçtimi yoksa. lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Re: Nafakamı artık almak istiyorum yardım
meraklanmaya başladım. acaba nolacak:)
Eğitiminiz devam ettiği sürece nafakanızı alabilirsiniz normal şartlarda.
Mahkemece hükmedilen nafakayı icra kanalıyla tahsil etmeye çalıştınız mı?
emrah bey hiç bir hukuki yönteme başvurmadım. zaten babamla farklı şehirlerdeyiz. yani heralde birikmiş param 20000ytl yi geçmiştir. ne yapmam lazım bana bir yol gösterin. acaba babamı nasıl makemeye verebilirim. ben burdaki mahkemeye nafakamı almak isiyorum diye verirsem olurmu. yoksa illaki onun yaşadığı şehremi gitmeliyim. bu konuda biraz adınlatırsanız beni sevinirim.
Mahkeme ilamını almak yetmiyor, bu ilamı icraya koymak gerekiyor. Şu an için yapmanız gereken kısaca; ilamı yanınıza alıp bir avukata gitmek. Birikmiş nafaka şeklinde bir alacağınız yoktur, bundan sonraki hayatınız için nafakanın arttırılması ve nafakanın icraya konulması şeklinde talebiniz mümkündür. Avukatınıza başvurmadığınız için yaşadığınız bir hak kaybı mevcuttur.
yani ihmalkarlık diyosunuz. 18 imi doldurmadan başvursam demekki alabiliyordum. tüh neyse o zaman bundan sonra okul için gerekli parayı kalıyor yada herneyse ben bir avukatın bürosuna gidip konuşayım