French rumuzlu üyeden alıntı
Ben yöneticiliği yeni aldım. Karar defterinde "demirbaş alımları, çeşitli alımlar, büyük tadilatlar, rutin dışı işler yapılmadan önce denetçilerin onayının alınması gerekir" diye bir madde var. Bu denetçiler de emekli insanlar olduklarından, apartmanın birçok ihtiyacına karşı çıkıyorlar. Oysa, insanlar yıllardır bunları talep ediyorlar. Eğer dediğiniz gibi, yapacağım işleri değil, yaptığım işleri denetlemek durumundalarsa, bu yazan karara itiraz mı etmeliyim ? Yoksa, karar defterinde yazdığı için geçerli mi sayılır ? Bu durumda, bu yapmak istediğim işler için çoğunluğun kararı yeterli midir ?
Ayrıca, benim de bir sorum var:
Asansörümüz çok eski ve belediyeden ruhsat almamız için ihtar geldi. Belediyenin cezai bir yaptırımı yok, ancak, asansörün eski olmasından dolayı, birinin başına bir kaza gelirse, suçlunun yönetici olacağı belediye tarafından söylendi. Ayrıca, biri Mak. Müh. Odası'ndan rapor alarak, bunu belediyeye götürüp, kapatılmasını isteybilirmiş. Ben bu kaza ihtimali ile ilgili mesuliyeti almak istemiyorum. Ne yapmam gerekir ?
- Çoğunluğun kararını beklemeden, asansörün yapılması gerektiğini deklare edip, para toplamaya mı başlamalıyım ?
- Ben bu sorumluluğu alamam, kim alıyorsa alsın, mı demeliyim ?
- Asansör yapılana kadar kapattırmalı mıyım ?
Teşekkür ederim,