-
Kiralık araç
Son günlerde rent a car firmalarında adet arabayı kiraladıkları kişiye "Kaza olursa arabanın kiralık olduğunu söylme. Arkadaşımdan aldım" de şeklinde bir uyarının yapılması..
Herhangi bir kaza durumunda araç ödünç görünüyor ve bunun sonucunda kasko firması gerekli masrafları karşılıyor. Peki bunun ortaya çıkması durumunda rent a car firmasına ne gibi yaptırımlar uygulanıyor?
Yakın zamanda bir yakınım buna benzer bir durumla karşılaştı. Araç perte çıktı. Firma aracın bedelini kasko şirketinden alacak. Bu durumun net olarak ortaya çıkması yaklaşık 20 gün sürdü. Şu anda firmanın elinde kiralayanın imzaladığı bir kira sözleşmesi mevcut. Sözleşmenin tam içeriğini bilmiyorum. Ama bu durumda firmanın kiracıdan bu 20 günlük ücreti talep etmesi söz konusu olabilir mi?
Teşekkürler.
-
Re: Kiralık araç
İlginç!! Doğrusu ilk defa böyle bir şey duyuyorum! Aracın kiralık olduğunu kime söylemeyecek?
-
gelen ekibe ve dolayısıyla kosko firmasına
-
Küçük çaplı araç kiralama firmalarında bu tür uygulama yapılıyor.Sebebi sanıyorum sn.karavelioğlunun son zamanlarda sık sık bahsettiği kiralık araçlardaki yüksek kasko primleri.
Yapılan sözleşmede aracın bir hasar nedeniyle kullanılmadan geçen süreler için ödeme yapmayı kabul ettiğine dair maddeler oluyor.Bu nedenle genelde miktar belirtilmemiş bir sened alınmakta.
Ayrıca ödenmesi gereken sürenin 20 gün olarak değil,yeni aracın teslimi veya ödemesinin yapılmasına kadar geçen süre olarak tanımlandığı görülmektedir.
-
Anlıyorum. Aracın kiralık görünmemesine rağmen kiralanması durumunda araç kiralama firmasına herhangi bir yaptırım uygulanıyor mu? Bu konuda bilginiz varsa öğrenebilir miyim?
-
Bu konuda belki yanlış beyan nedeniyle sigorta şirketi aracı sigorta kapsamı dışına çıkartacaktır.Ancak bu durum yakınınızı,imzalanan sözleşmedeki bahsedilen aracın kullanılamadığı süreye ilişkin ödeme zorunluluğundan kurtaramayacaktır.
-
İlginize ve bilginize çok teşekkür ederim.. İyi çalışmalar...