Re: Komşumdan şikayetçiyim
Alıntı:
hurier rumuzlu üyeden alıntı
balkondan bir bez bile sirkeleyemiyorum.
Balkondan bir bez bile silkelemek zaten yasak.
Bencede sen alt Komşunu rahatsız ediyor gibisin..
komşularınızın izni olmadıkça pazar günü gürültülü halde temizlik yapamazsınız.
balkonda sigara içerken küle dikkat ediniz, kül aşağıya uçmamalı, bunun için kül tablasına su koyunuz.(sigara içmemeniz daha olumludur )
balkondan ve pencerelerden hiçbir nesne sirkeleyemessiniz.
balkon kenarlarını çok ıslak halde yıkayamassınız, aşağıya su gitmemeli.
birlikte yaşam kuralları bu şekildedir.
size müsade edenlerde gönülden etmiyordur, bir kişi rahatsızlığını belirtiyorsa eğer öbürküleri susuyordur, sizin yüzünüze farklı konuşma ihtimalleri var.gerçekte kimse pazar günü rahatsız olmak istemez, gürültü hiç istemez.Kanun koyucularda yasaları buna göre düzenlemişlerdir.iyiki böyle yapmışlar çünkü pazar günü kimse dinlenemezdi yoksa.
konuyla ilgili olarak kat mülkiyeti kanununu okuyunuz.
sizin sorunuz şunlardan kaynaklanıyor,
1-) çalışma süreleriniz fazla ( yasal değil )
2-) ücretiniz az ( hafta içi temizlikçi tutmaya müsait değil )
*eğer çalışma süreniz uygun olsaydı günlük 7,5 saat ( hafta içi temizlik yapabilirdiniz )
* eğer ücretiniz iyi olsaydı temzlik elemanı tutabilirdiniz.
sonuç: hafta sonları temizlik yapıyor olmanız sizin ve sizin aile fertleriniz içinde hiç uygun değil.
iyi ve mutlu günler dileğimle...
saygılarımla...
Alıntı:
belloman rumuzlu üyeden alıntı
balkonda sigara içerken küle dikkat ediniz, kül aşağıya uçmamalı, bunun için kül tablasına su koyunuz.(sigara içmemeniz daha olumludur )
size müsade edenlerde gönülden etmiyordur, bir kişi rahatsızlığını belirtiyorsa eğer öbürküleri susuyordur, sizin yüzünüze farklı konuşma ihtimalleri var.gerçekte kimse pazar günü rahatsız olmak istemez, gürültü hiç istemez.Kanun koyucularda yasaları buna göre düzenlemişlerdir.iyiki böyle yapmışlar çünkü pazar günü kimse dinlenemezdi yoksa.
konuyla ilgili olarak kat mülkiyeti kanununu okuyunuz.
sizin sorunuz şunlardan kaynaklanıyor,
1-) çalışma süreleriniz fazla ( yasal değil )
2-) ücretiniz az ( hafta içi temizlikçi tutmaya müsait değil )
*eğer çalışma süreniz uygun olsaydı günlük 7,5 saat ( hafta içi temizlik yapabilirdiniz )
* eğer ücretiniz iyi olsaydı temzlik elemanı tutabilirdiniz.
sonuç: hafta sonları temizlik yapıyor olmanız sizin ve sizin aile fertleriniz içinde hiç uygun değil.
iyi ve mutlu günler dileğimle...
saygılarımla...
çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim,size şöyle anlatmak isterim ben nişantaşında yetiştim büyüdüm bu söylediklerimin hiç birini ne ailemde gördüm nede çevremde evlendiğimde K.HANE,GÜLTEPE mahallesine taşındım.küçümsemiyorum ama yerleştiğim yere ayak uydurmaya çalıştım,iş hayatım yaşam ortamım değişti,mecbur duruma ayak uydurmaya çalışıyorum ,burda kadınlar genelde temizliği böyle yapıyorlar haftada bir gün belirleniyor,bugünde tüm mahalle camda ,biri yorgan yastık,biri halı sirkeliyor,bir başkasıda balkon yıkıyor....
doğrusunuz benim temizlik için evime yardımcı almam çok zor,çalışma saatlerimde fazla bunun karşılığında aldığım maaşta çok az....
durumum ortada herkes halinden memnun benim altımda ki kadında o belirli günlerde kendi altında ki kadının balkonuna sirkeliyor...
bu durumda mahellece duruma ele almak gerekmez mi?
yada iş verenlerin maaşları yükseltmesi,yani bu durumda ben elim kolum bağlı pislik içinde mi oturmalıyım?
pazar günü temizlik yapamıyorum, okey yapmayı veririm.,pazartesi yukarda balkonunda güvercin besleyen kişinin pisliği bana geldiğinde, ben ne yapmalıyım? balkonun kenarlarını temizlediğimde ( ki zamansızlıktan kazımak zorunda kalıyorum) pislik aşağıya gidiyor al yine bir tantana...üstelik bu tantana yapan kişiden bir alt katta ki bayanda şikayetçi çünkü bana yapmaya müsade etmediği şeyler kendisi alt kata yapıyor :)
kendimi ifade edemediğimi hisediyorum şimdi......
hoşgeldin hoşgeldin de ben konuma cevap bekliyorum haalaaa:(
Sayın Hurier,
Bence bu tür sorunları karşılıklı konuşup bir asgari müşterekte birleşerek çözmekte büyük yarar var. Yıllık olağan kurulda bu konuda bir karar alabilirsiniz örneğin. Dört katlı binada hepiniz ev sahibiymişsiniz. Yıllarca beraber oturacak yüz yüze bakacaksınız. Her şeyi hukuki yoldan çözümlemeye bakarsanız ileride en küçük sorunlar bile büyüyüp yeni dava konuları olacaktır. Bunları bir hukukçu olarak değil yıllardan beri apartman hayatında yaşamanın verdiği tecrübelerimle yazıyorum. Hukuki yola başvurma seçeneği sizin için en son seçenek olsun diyor, saygılarımı sunuyorum.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hurier,
Bence bu tür sorunları karşılıklı konuşup bir asgari müşterekte birleşerek çözmekte büyük yarar var. Yıllık olağan kurulda bu konuda bir karar alabilirsiniz örneğin. Dört katlı binada hepiniz ev sahibiymişsiniz. Yıllarca beraber oturacak yüz yüze bakacaksınız. Her şeyi hukuki yoldan çözümlemeye bakarsanız ileride en küçük sorunlar bile büyüyüp yeni dava konuları olacaktır. Bunları bir hukukçu olarak değil yıllardan beri apartman hayatında yaşamanın verdiği tecrübelerimle yazıyorum. Hukuki yola başvurma seçeneği sizin için en son seçenek olsun diyor, saygılarımı sunuyorum.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Teşekkür ederim Devrim bey.ilginizden dolayı umarım öyle olur,ben biya zile diyafon takalım diyorum taraftar olunmuyor,kapıya sensör ışık takalım diyorum taraftarolunmuyor,çünki akşam karanlıkta eve gelen anahtarımı telefonumun ışığıyla takan benim !!!
bina içi temizliğe ortak bayan tutalım binay haftada iki kez islinsin diyorum ,biz ev kadınıyız dışardan kadın tutmayız,senin merdivenini silmeyiz.??
bana çok tuhaf geliyor onlara ayak uydurmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum ......söyleyecek başka şeyim yok.
Alıntı:
belloman rumuzlu üyeden alıntı
Bu nasihatları ve talimatları tüm komşulara vermek gerekmez mi? Sanki tüm sakinler birlikte yaşam kurallarına ve komşuluk haklarına sıkı sıkıya riayet etmiş ama lekesiz bir apartmanda gayri medeni bir tarzda yaşayan saygısız tek daire sakini olan hurier'i afişe etmiş gibi durmuşsunuz. :) Bir tek balkonlara çarşaf, çamaşır vs lerin asılmaması gerektiğini söylemeyi unutmuşsunuz, onu da ben ekleyeyim. :)
Dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Benim canıma tak etseydi, bir pazar iyi bir temizlik yapardım. :)