Senet Borçum hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle cevap verecek olan kişilere şimdiden çok teşekkür ederim.
Yaklaşık 2 sene önce kendi adıma olan şirketimi iş değiştireceğim için amcamgile devredecektim ve devretmeden önce amcamın şirkete olan bazi para girişleri oldu ve buna karşılık amcam diye boş senet imzaladım .
Ama şimdi amcam bu senetlerin karşılığında benden 30.000 ytl istiyor ben şiketin içindekileri ve herşeyi ona devrettim. Tek hatam güvenerek seneti kaale bile almamam oldu.
1. sorum benim ikametgahın eski oturduğum evde fakat yeni bir yere taşınacağım orasıda ikametgahımı istiyor yani oranın muhtarlığına kayıt olmam gerekiyor ( aynı şehirde değil ) beni muhtarlıkdan bulabilirmi . eski ikametim olan yere yeni gideceğim muhtarlığı bildirmem gerekiyormu .
2. sorum bu beladan nasıl kurtulabilrim .
Lütfen yardımcı olun .
Re: Senet Borçum hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
“Kural olarak beyaza imza konularak düzenlenen ve borç doğuran belgeler itimadi bir işlem olup, imzalayan kişinin böyle bir belgenin aksini ancak yazılı ( yasal ) bir delille kanıtlamak yükümü altındadır. Aksi halde bu işlemden doğacak rizikolar ihtilafları imzalayanın baştan bilerek benimsemiş ve kabul etmiş sayılacağı için hukuki sonuçlarına katlanmak zorunda kalır.”
HGK.E. 1999/13-910, K. 1999/993, T. 24.11.1999
peki dava açarsam mahkeme sonuçlanana kadar seneti işleme alabilirmi .
ve muhtarlıkla ilgili bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz.
Tebligat kanununun İlgili hükümleri;
Madde 10 - Tebligat, tebliğ yapılacak şahsa bilinen en son adresinde yapılır. Şu kadar ki; kendisine tebliğ yapılacak şahsın müracaatı veya kabulü şartiyle her yerde tebligat yapılması caizdir.
TEBLİĞ İMKANSIZLIĞI VE TEBELLÜĞDEN İMTİNA:
Madde 21 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/7 md.)
Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.