Limited Sirket'de Ortakli ve Imza Yetkisi
Böyle bir imkan icin cok tessekürkler. Ben ve arkadasim Almanya'da yasiyoruz ve Türkiye'de Ihracat ve Ithalat yapan dört ortakli (Herkes yüzde 25) bir Limited Sirket kurmayi hedefliyoruz.
Ortaklardan birinin, digerlerinden habersiz sirketi bir borclanmaya sokmayi engellemek icin sirketin hangi bir yapiya sahib olmasi gerekiyor? Imza yetkisini dört ortagin onayina bagli olarak sinirlandirilmasi mümkün mü? Her dört ortaga da Imza yetkisi verilmesi saglikli mi?
Sirketin bu tip sorunlarin engellenmesi icin en saglikli yapisi hangisi olmalidir?
Beni bu ve buna benzer sorularda bilgilendirebilirseniz, cok sevinirim. Saygilarimla...
Re: Limited Sirket'de Ortakli ve Imza Yetkisi
merhaba benimde bir bir sorunum var ve bu konuya çok yakın olduğu için buraya yazmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben 3 ay önce borçlu bir şirkete ortak oldum beni ikna etmek için 3 yıllığına %51 hisse verdiler fakat 3 yıl sonra bu hisse dağılımı %50 bende %30 %10 ve %10 diğer ortaklarda olacak bu şekilde olursa söz hakkı kimde olur diğer ortakların soyadları farklı müdür olarak kendimi seçebilir miyim beni aydınlatırsanız çok sevinirim