Azami Öğrenim Süresinin dolması ve Yoklama kaçağı durumu
Merhabalar, daha öncede aynı konu ile ilgili bir soru sormuştum fakat cevap alamamıştım. Şimdi durumumu daha detaylı bir şekilde anlatarak tekrar denemek istiyorum.
Ben kasım 1981 doğumluyum, 29 yaş sınırını aşmamış durumdayım.
4 yıllık bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyorum ve 2000 yılı giriş yılım. Bu yıl 7 yıllık azami öğrenim sürem doldu ve 8 yıl içerisindeyim. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 üncü maddesi gereğince , azami öğrencilik süreleri sonunda, mezun olamayan son sınıf öğrencilerine sağlanan ilave sınav haklarını kullanıyorum. Yönetmelikte okuduğum maddeyi aynen aktarmak istiyorum
"Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerden, 2547 sayılı kanunun 4111 sayılı kanunla değişik 44.maddesi ile verilen iki ek sınav hakkından yararlanmak üzere kayıt yaptıranların (ders alma dilekçesi veren ve katkı payını yatıran) durumları, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’nca ilgili Askerlik Şubesi Başkanlıkları’na bildirilecektir."
Burada anlatıldığı üzere ders alma dilekçesi verip katkı payımı yatırdım ve ders kayıtlarımı yaptırdım. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Şu an geçmem gereken 12 ders daha bulunmakta ve bunların hepsini verebilmem için bu yarıyıl da dahil en az 3 yarıyıl gerekli. Bu da 2009 ocak ayına tekabül ediyor en erken.
Dün ailemden gelen bir telefon aracılığıyla eve son yoklamama gitmediğim için Yoklama Kaçağı olduğuma dair bir belge geldiğini öğrendim. Daha öğrenci işleriyle konuşma fırsatım olmadı, pazartesi gidip görüşeceğim.
Bu durumda ne yapmam gerekli sizce ? Askerliğimin 1 yıl daha tecili mümkünmüdür acaba ? Şu an yoklamamı yaptırsam ve durumumu bildirsem, okul bitiş tarihine kadar askerliğimi erteletme şansım varmıdır yoksa okulu bırakmak zorunda mı kalacağım ?
Konuyla ilgili bilgisi olan herhangi birinin yardımlarını bekliyorum.İyi çalışmalar dilerim.
Re: Azami Öğrenim Süresinin dolması ve Yoklama kaçağı durumu
ASAL ın sitesini dikkatle okursan göreceksin ki eğer 3ten fazla dersin varsa 1 yıl erteleniyo askerliğin, hatta sonrasında son 1 yıl daha ertele şansın var...
Eğer 3 ve 3 ten az dersin varsa o zaman sınırsız sınav hakkın olduğundan erteleme yapılmıyor, bu durumda ya yoklama yaptırıp karar aldırırsın yada yoklama kaçağı durumunda bitirmeye çalışırsın, eğer er olarak başlarsan ve bi süre sonra mezun olursan kısa döneme geçebiliyosun hatta 6 ayı geçtiysen terhis olluyosun...
benim 2 dersim vardı bu nedenle erteleme yapılmadı ve yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm, ama kısa sürede mezun oldum...sanırım 13 aydır yoklama kaçağıyım...Bu durumda neler yapabilirim buna fikri olan varmı?
Re: Azami Öğrenim Süresinin dolması ve Yoklama kaçağı durumu
Öğrenim sürenizin uzadığına dair belgenin kendi şubenize ibraz edilmesiyle süre ertelenebiliyor.