Ortaklıktan ayrılmak istiyorum
merhabalar ben bir ltd şti.ortağıyım ortaklık oranımda %20 dir.ben bu ortaklıktan ayrılmak istiyorum.bir kaç ay önce benim rızam olmadan ortağım hisselerinden bir kısmını 3.ortağa devretmiş ben bunu istemediğim halde bana baskı yaparak hisse devrini imzalattılar.bende şu anda bu ortaklıktan ayrılmak istiyorum.ama hisse devir olayını yapmıyorlar bu durumda ben ne yapmalıyım.şu anda şirketin piyasaya herhangi bir borcu bulunmamaktadır.ama beni şirkete borçlu çıkarmaya çalışıyorlar.bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.noterden ihtar çekmek istiyorum.ama noterde önce bir hukukçudan fikir almamızda fayda olacağını söyledi bana yardımcı olursanız çok sevinirim.çok acil....teşekkürler
Re: Ortaklıktan ayrılmak istiyorum
1-)
Bende benzer bir dava var.
Sizde 3 ortak olduğuna göre Ayrılma Davası açılabilir.
Araşırma yaptığım kimi kaynakta noter ihtarına gerek olmadığı söyleniyor ama siz yine de önce noter kanalıyla bir ihbar çekin, ortaklık hissenizi gerçek değerine göre almaları için.
15 gün de cevap süresi tanıyın.
Ya cevap vermeyeceklerdir ya da red cevabı vereceklerdir.
Sonrasında bir avukat tutacaksınız ve ayrılma davası açılacak, ayrılma sebeplerini de Türk Ticaret Kanunu 552'deki ayrılma sebeplerinde "muhik sebep" diye tanımlanan " ortaklar arası güvensizlik, husumet ( düşmanlık, kavga, hakaret...vb) " gibi ortaklığın devamına imkan bırakmayan davranışlar olarak açıklayacaksınız.
2-) Kast ettiğiniz baskı türü nedir; cebir veya manevi?
3-)
Ayrılma davası açılınca payınız hesaplanırken alacak ve borçlanız beraber hesaplanır. Onların borç iddialarına avukatınız uygun bir savunma yazar.