Eşimden soğudum, nasıl boşanabilirim?
Merhaba 5 yıllık bir evliliğim var 2-3 ay öncesine kadar her şey düşe kalka gidiyordu,soğudum eşimden kaprisleri beni kendisinden soğuttu,konuştum kendisi ile işten ayrıldı,kendini düzeltti ama bende bi değişiklik yok içimden gelmiyor bu durumdan hem ben hem eşim hemde oğlum zarar görüyor,ayrıca başka biri daha var hayatımda yasak aşk,oda evli ve şu an boşanmak üzere ayrı yaşıyor eşiyle,eşime karşı içimde hiç bir şey kalmadı,boşanmak istiyorum ama bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum konuyu aileme açtım düzelir diyorlar ama istemiyorlar ayrılmamızı,ama düzeleceği yok bende biten çoktan bitti.bu zamana kadar hiç bir kadına bakmamıştım karım kendi kaybetti beni ayrıca dava nasıl açacağım,tazminat nafaka vs nelerle karşılaşacağım bilmiyorum,oğlum 5 yaşında velayeti kime vereilir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Re: Eşimden soğudum, nasıl boşanabilirim?
Önce bir pisikoloğa git, derdini anlat.
sonra bir avukata git yine derdini anlat.
büyük ihtimalle avukat sizin sıraladığınız boşanma sebeplerini kullanamıyacaktır.
sizden daha elle tutulur sebebler isteyecektir.
ayrıca sizin suçlu düşmüyeceğiniz sebepler isteyecektir.
Hayırlı günler
Alıntı:
mursu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba 5 yıllık bir evliliğim var 2-3 ay öncesine kadar her şey düşe kalka gidiyordu,soğudum eşimden kaprisleri beni kendisinden soğuttu,konuştum kendisi ile işten ayrıldı,kendini düzeltti ama bende bi değişiklik yok içimden gelmiyor bu durumdan hem ben hem eşim hemde oğlum zarar görüyor,ayrıca başka biri daha var hayatımda yasak aşk,oda evli ve şu an boşanmak üzere ayrı yaşıyor eşiyle,eşime karşı içimde hiç bir şey kalmadı,boşanmak istiyorum ama bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum konuyu aileme açtım düzelir diyorlar ama istemiyorlar ayrılmamızı,ama düzeleceği yok bende biten çoktan bitti.bu zamana kadar hiç bir kadına bakmamıştım karım kendi kaybetti beni ayrıca dava nasıl açacağım,tazminat nafaka vs nelerle karşılaşacağım bilmiyorum,oğlum 5 yaşında velayeti kime vereilir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
bu sebeblerler'le sakin dava acma, tazminat ve arti omur boyu nafaka odersin..... tek yol anlasmali bosanma....
Soğudum şeklinde bir boşanma nedeni bulunmamaktadır. Geçimsizliğin şiddetli olması, ortak hayatın devamına imkan vermeyecek nitelikte olması gerekmektedir. Bahsettiğiniz kadar nedenler ile dava açmanız, somut olaylara dayanamamanız halinde boşanma davasını kazanma ihtimalini zorlaştırmaktadır. Daha fazla bilgi için avukatınız ile görüşmenizde büyük yarar vardır.
Alıntı:
ayrıca başka biri daha var hayatımda yasak aşk,oda evli ve şu an boşanmak üzere ayrı yaşıyor eşiyle,
esbab-ı mucibe budur işte. Anlaşılan dert çekmekten hoşlanan birisiniz, kendi eşiniz+yasak aşkınız+yasak aşkın eşi+çocuk. Allah size kolaylık versin...
valla hayretle okudum yazdıklarınızı.bu nasıl ıstır anlamadım. allah esınıze sabır versın bence. yazık kadına hele o kucucuk cocuga. arkadasın yazdıgı gıbı avukat degıl psıkolog arayın bencede. o da ıyı bı cozum sunar sıze.
olaya yukardan bi baktığımızda , önce direk olarak yasaklar ve yanlışlar görünüyor , ancak , nedenler ve sebepler pek düşünülmüyor , öncelikler evlilik iki insanın hayatını ömür boyu paylaşacağı bir beraberliktir ve bu beraberlik 3 günlük olarak düşünülmemelidir , ayrıca çağdaş bir ülkede çağdaş insanlar isek , kimse kimseyle zorla evlenmez , ancak , şartlar ve imkanlar ömrümüzü devam ettireceğimiz hayat arkadaşımızı seçmekte malesef çok fazla kısıtlamalar getirmekte ve sonuç olarak büyük hataların farkına evliligin başladığı ilk günlerde varmaktayız , artık geri dönüşü çok zor hatta imkansız gibi gördüğümüzden , sağlıksız bir aile yapısını sürdürmekten başka çaremiz bulunmamaktadır , ya bütün olacakları kabullenip , büyük bir riske girerek bizi daha mutlu kılacak başka bir seçenek için savaşa gireriz , yada kabullenip ömrümüzü bu şekilde tamamlarız ,,, daha önce yaşadığım tecrübelerimede dayanarak , konuyu anlamaya çalışıyorum , tabiki benimde hatalarım oldu , belki şıpsevdilik belki düşüncesizlik belki sorumsuzluk tu hatalarım , ama şunu gördüm yıllarca , asla zorla güzellik olmuyor ,,, ve hepiizin tek istediği , yaralarımızda olsa , yeniden daha uygun daha sağlıklı bir ömür geçirmek ... arkadaşımız tamamen saf ve dürüstçe durumunu bildirmiş , ama bu şekilde anlatıma , malesef çok az kimse olgunca bakar :( böyle bir durum benim başıma hiç gelmedi ama mesela eşim başka birine aşık ise ve benimle mutlu olamıyorsa , bunda bendede bir eksik olmalı diye hepimiz bunu düşünmeliyiz , beni istemeyen beni mutlu edemeyen bir eşi zorla tutamam , istememde ... burda fikrimi paylamak ve bir ön yargıyla durumu değerlendirmeyelim diye görüşümü yazdım ... saygılarımla
selam oncelıkle aranızdakı durum dolayısıyla gercekten cok uzgunum madem bıtırdıgınız cıddı noktalar var davanızı acacaksınız.cocuk konusuna gelınce muhtemelen velayetı anneye verıcekler.nafakaya elbette baglanacak hakımın takdırıne ve cocugun yasına yasam kosullarına baglıolarak mıktar belırlenecek
hepinize tşk ederim yardımlarınız için herkesin fikrine sonsuz saygım var,karar vermemde yardımcı olacna inanıyorum yekrar tşk ederim