Adi ve Ticari İşler Tellalığı
Öncelikle herkese selamlar...
Günlerdir avukatlara danışmama rağmen net bir cevap bulamadığım bir konu var.Uygun görürseniz sormak isterim.
Home office ile ithalat komisyonculuğu yapmak istiyorum.Bu maksatla; malı üreten kişi ile komisyon sözleşmesi yapacağım; ancak bu komisyon sözleşmesinde şirket kurmadan yeralmak istiyorum.
1.Eğersözleşme maddesine kazancıman doğan vergi,stopaj vb. konuları üreticiye yükleyen bir madde koyarsam yasal olur mu?
2. adi işler tellalığı veya ticari işler tellalı olursam ( bu kavramlar arasındaki farkı bilmiyorum,araştırmama rağmen bulamadım)şirket kurmadan sözleşme yapabilirmiyim?
Re: Adi ve Ticari İşler Tellalığı
saygıdeğer arkadaşlar...bir fikri bile olan arkadaşar..bi yrum bile yapsanız benim için kafi...
anlamadım ki..soru mu yanlış...bilen mi yok..kafalar mı karışık benim gibi...
??????sevgili admin yanlış olan nedir?
sizlerin bu konuda bir fikriniz olmamasının imkanı yok...yanlış olan nedir?
Sayın Kafamkarışık
Gerçekten sorunuz da karmakarışık. Siz öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin. Vergi, kazancı elde eden kişiden alınır. Bunun aksine sözleşme yapamazsınız. Sözleşme yapmak için, şirket kurmanıza gerek yok, şahıs olarak da yapabilirsiniz. Ancak beim anladığım kadarı ile, siz hiç isminiz geçmeden ithalatı üretici adına yapıp, vergilerden kurtulmak istiyorsunuz. Yasa koyucular da en az bizler kadar akıllı oldukları için, gerekli tedbirleri almıştır . Bunu da anlamanız gerekir.
sayın avukat dostum, çok net anlıyorum sizi..ancak yasa koyuculara güvenim sizin kadar değil..onlrca madde sıralayıp altınabir madde ile tüm yazdıklarını inkar eden binlerce kanun maddesini sayabiliriz, anayasanın halide ortada, prof. hukukçularında durumu ortada...
ticari işler tellalığı nedir?
mesela bir genelevde patron veya patroniçe bu statüde mi?
Gayrımenkul tellalığını siteden anladık, anlamasına ama diğerleri ne iş yapar?
Alıntı:
KAFAMKARIŞIK rumuzlu üyeden alıntı
ticari işler tellalığı nedir?
mesela bir genelevde patron veya patroniçe bu statüde mi? ?
Muhabbet tellallığı ile Adli ve Ticari tellallık farklıdır.
Alıntı:
Gayrımenkul tellalığını siteden anladık, anlamasına ama diğerleri ne iş yapar?
Türk Hukukunda ve Uygulamada Tellallık
Yazar: Tamer Bozkurt
- Adli İşler Tellalığı - Ticari İşler Tellallığı
- Taşınmaz Tellallığı
- İş ve İşçi Tellallığı
- Ticaret Borsası Simsarlığı
- Evlilik Ajansları
- Taşıma İşleri Tellallığı
- Sayfa Sayısı: 424 s.
- Boyut: 16,5 x 23,5 cm
- Basım Yeri: Ankara
- Basım Tarihi: 2007
- Yayınevi: Yetkin
- ISBN/Ref: 9789754644340
Yardımcı olabilir.
saygılar
Alıntı:
:)kaba ama hoş
Niyetim kesinlikle kabalık değildi.Sadece yardımcı olabilir düşüncesiyle aktarmıştım.
sevgili arkadaşım,kaba ama hoştu 'yu size demedim:)genelev patronu ile ilgili demiştim..ve bu konuyu muhabbet için de sormadım, merak ettiğimen sordum.
ayrıca Tamer Beyin kitabını da daha önceden aldım..ancak hala mevzuyu anlamadım