Re: Sürücü ehliyeti hakkında
Alıntı:
sebonika rumuzlu üyeden alıntı
cezamı ödedim. ehliyetimi geri alabilirmiyim. yada geçici bir belge verilebiliyor mu. aksi taktirde part time işimdende olacağım. en yakın zamanda cevabınızı beklliyorum...şimdiden teşekür ederim
6ay sonra ehliyetinizi alabilirsiniz.
Ehliyetinizin alıkonulmasındaki amaç araç kullanmanıza engellemek,geçici belge ne için verilecek?
Anlıyorum. bende farkındayım fakat 6 ay çok uzun bir süre. diğer formlarda okuduğuma göre 20 dakika geçmis olması gerekiyormus. ben ölçüm yaptığımda daha 20 dakika geçmemisti. mahkemeye başvursam sonuç ne olur.
Alıntı:
Anlıyorum. bende farkındayım fakat 6 ay çok uzun bir süre. diğer formlarda okuduğuma göre 20 dakika geçmis olması gerekiyormus. ben ölçüm yaptığımda daha 20 dakika geçmemisti. mahkemeye başvursam sonuç ne olur.
Bunu söylemek mümkün değil,ancak itiraz hakkınız mevcut.
Ehliyetin geçici süre ile geri alınması idari bir işlemdir. Bu nedenle idare hukuku mevzuatına göre idare mahkemesine başvurulması gerekir.
İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 7.maddesine göre:
Madde 7- 1. Dava açma süresi, özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde Danıştayda ve idare mahkemelerinde altmış ve vergi mahkemelerinde otuz gündür.
Kanunun yetki konusundaki 32.maddesine göre :
madde 32- 1. Göreve ilişkin hükümler saklı kalmak şartıyla bu Kanunda veya özel kanunlarda yetkili idare mahkemesinin gösterilmemiş olması halinde, yetkili idare mahkemesi, dava konusu olan idari işlemi veya idari sözleşmeyi yapan idari merciin bulunduğu yerdeki idare mahkemesidir.
2. Bu Kanunun uygulanmasında yetki kamu düzenindendir.
Alıntı:
Merhabalar, 10-11-07 tarihinde Beşiktaş ta 0.51 promille yakalandım. 6 ay süre ile ehliyetimi aldılar. 448 ytl para cezası birde.
olayı anlatmam gerekirse saat 2.00 civarında idi. ortaköy beşiktas taki bardan çıkar çıkmaz Balboros bulvarına dönüşte köşede yakalandım.direk ehliyet ve ruhsat, alkol aldınız mı diye sordu bende evet biraz önce çıktık arkadaşımın doğum günü deyerek cevap verdim...polis 3 kere ölçüm yapma gereğinde bulundu. 2 kere ölçümün yetersiz olduğunu ve 3üncü de ise eli ile üflediğim yeri dürterek üflemeye devam etmemi söyledi. Sonuç olarak 3üncü de 0.51 promil çıktı.6 ay süre ile benden alındığını söyledi. ehliyetime ihtiyacım var. tamam sonucta trafik kurallarına uyulnması gerekiyor ve benim kadar da uyan biri olduğunu sanmıyorumama bir bira içmiştim hayatımda ilk defa gece dışıarı çıkmışım ve en kötüsü bayanım ve polis tarafından çevriliyorum ve mekan değişimi yapalım diyerek çıkıtğımızda yakalanmak canımı epeyi sıktı..
Okuduğum için ehliyetime ihtiyacım var araba ile gidip gelinecek bir mesafe.. Benim yediremediğim, 2nokta küsür alkollü olanda aynı şeye maruz bırakılıyor bende. sonuçta sınır 0.50 değil mi?? benim ne yapmam lazım. cezamı ödedim. ehliyetimi geri alabilirmiyim. yada geçici bir belge verilebiliyor mu. aksi taktirde part time işimdende olacağım. en yakın zamanda cevabınızı beklliyorum...şimdiden teşekür ederim
Forumda bu konuda çeşitli yazılarım mevcut. Büyük ihtimalle 'ağız alkolü' kurbanı olmuşsunuz.
Alıntı:
Merhabalar, 10-11-07 tarihinde Beşiktaş ta 0.51 promille yakalandım. 6 ay süre ile ehliyetimi aldılar. 448 ytl para cezası birde.
olayı anlatmam gerekirse saat 2.00 civarında idi. ortaköy beşiktas taki bardan çıkar çıkmaz Balboros bulvarına dönüşte köşede yakalandım.direk ehliyet ve ruhsat, alkol aldınız mı diye sordu bende evet biraz önce çıktık arkadaşımın doğum günü deyerek cevap verdim...polis 3 kere ölçüm yapma gereğinde bulundu. 2 kere ölçümün yetersiz olduğunu ve 3üncü de ise eli ile üflediğim yeri dürterek üflemeye devam etmemi söyledi. Sonuç olarak 3üncü de 0.51 promil çıktı.6 ay süre ile benden alındığını söyledi. ehliyetime ihtiyacım var. tamam sonucta trafik kurallarına uyulnması gerekiyor ve benim kadar da uyan biri olduğunu sanmıyorumama bir bira içmiştim hayatımda ilk defa gece dışıarı çıkmışım ve en kötüsü bayanım ve polis tarafından çevriliyorum ve mekan değişimi yapalım diyerek çıkıtğımızda yakalanmak canımı epeyi sıktı..
Okuduğum için ehliyetime ihtiyacım var araba ile gidip gelinecek bir mesafe.. Benim yediremediğim, 2nokta küsür alkollü olanda aynı şeye maruz bırakılıyor bende. sonuçta sınır 0.50 değil mi?? benim ne yapmam lazım. cezamı ödedim. ehliyetimi geri alabilirmiyim. yada geçici bir belge verilebiliyor mu. aksi taktirde part time işimdende olacağım. en yakın zamanda cevabınızı beklliyorum...şimdiden teşekür ederim
benimde alkolden bi kere ehliyetim gitmişti. Insallah ıtıraz etmıssınızdır 0.55 den oncesı ıcın ehlıyetı alı koyamazlar cunku. 0.05 promıl hata payı vardır.
Hata payının hukuki gerekçesini de yazar mısınız?
makina 0.51 olctu dıye yasal sınır olan 0.50 nın asıldıgı, alkolmetre olcumuyle kanıtlanamaz sadece ıddaa edılebılınır. Agız alkolunun olcumlerde etkısının olması zaten alkolmetre cıhazının saglıklı olcum yapamadıgını gosterır. Her makınanın oldugu gıbı alkolmetre cıhazlarının da hatalı olcme payı vardır. Bu da yuzde 10 olarak belırtılmıs.