Suçu Önlemede Kanunun yeri nedir?
Bütün büyüklerime merhaba.Lise 2. sınıf öğrencisiyim.Pendikte bir anadolu lisesinde okumaktayım..
2 hafta sonra liseler arası münazara yarışmasın katılacağız ve bende okulun münazara takımındayım..
Bizim savunduğumuz düşünce ''Suçun Önlenmesinde Kanun Önemlidir''.Yani bana bu düşünceyi savunabileceğimiz bilgiler lazım.Rakibimiz ise eğitim önemlidir düşüncesini savunuyor.
İnternette biraz araştırma yaptım fakat genelde eğitimi savuna düşünceler var.
Birde hukuki.net'e bakıym dedim..Saat 23:00 e kadar(zaman konusunda özürdilerim) yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler.
Re: Suçu Önlemede Kanunun yeri nedir?
Alıntı:
özgür_özgür rumuzlu üyeden alıntı
Bizim savunduğumuz düşünce ''Suçun Önlenmesinde Kanun Önemlidir''.Yani bana bu düşünceyi savunabileceğimiz bilgiler lazım.Rakibimiz ise eğitim önemlidir düşüncesini savunuyor.
Eğitimli bir toplum mu daha çok suç işler, yoksa eğitimsiz bir toplum mu?
Eğitimli insan suç işlemez mi?
Peki kanunlar olmaz ise, suç işlendiği zaman o suçun karşılığı olan yargılama nasıl yapılacak?
Eğitim olmazsa, kanun koyucular veya uygulayıcılar nasıl yetişecek?
Kanunlar olmazsa , kanun uygulayıcılar neye göre düzenleme veya yargılama yapacaklar?
Demek ki, bir toplum ne kadar eğitimli olursa olsun yine de kuralların yani kanunların olması gerekiyor, aksine o çok önemli eğitim bile işe yaramaz ve yapılamaz olur!
İp ucu olsun diye verdiğim bu tür soruları çoğaltarak daha geniş açıklamalarla konuyu uzatabilirsiniz! En önemlisi de karşı tarafın konusunu iyi çalışıp, önünüze gelebilecek olası sorulara karşı hazırlıklı olmalısınız. Gerisi kolay... :)
Lisede iken bu yöntemle, yani önce karşı tarafın konusunu iyi çalışır , daha sonra kendi konumuzu, daha sonra gelebilecek olası sorulara çalışır , aynı şekilde arkadaşlarımızı da yönlendirerek çalışmalarını sağlar ve sonuç olarak da kazanırdık.
Araştırınız fakat fikirleri kendiniz üretiniz , aksine ezbercilik olur ki bu da sizin kendinizi geliştirmenize engeldir. Bana göre tabi , yine de siz bilirsiniz.
Sevgilerimle, sonsuz başarılar.
Bir ip ucu daha ;
Kanun eğitimli insanın da eğitimsiz insanın da suç işlemesine tek engeldir. Kanunlar bunun için vardır.
Çok sağolun yardımcı olduğunuz için.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Süre dün mü doldu:)
Yok yok cevaplara hala açığıM.:)
Aslında her ikisini mukayese etmek çok da uygun bir durum değildir. Zira her ikisi de ayrı ayrı suçun önlenmesinde "olmazsa olmaz" unsurlardır.
Tabi sorunuza göre sizi bu münazaradan galip çıkarmak için ben de bir ipucu eklemiş olayım;
Kanunlar (normlar) toplum düzenini sağlayan belgelerdir. Genellikle toplumun ortak hareket tarzı ve düşüncelerinin ürünleridir. Büyük çoğunluk okulda kırmızı uniforma giymenin doğru olduğunu düşünüyorsa artık bu konudaki yasal düzenleme de bu şekilde çıkar. Toplumun ortak istek ve düşüncelerinin ürünü kanunlar o toplumun eğitimini, bilgisini ve sosyal ve beşeri yapısını da gösterir ve düzenlerler. Hatta hatta aynı kanunlar eğitim müesseselerini de düzenlerler. Bu itibar ile toplumun sosyal ve düşünsel durumunu ifade eden kanunlar hem eğitim hem de suçun önlenmesini sağlarlar. (bu kadar kopya ve iltimas yeterlidir sanırım, başarılar dilerim)
Çok teşekkür ederim hepinizin cevapları için.Böyle bi siteye üye olduğum içinde çok mutluyum.Ayrıca ilerde bende avukat olursam,sizin yardımlarınızı unutmıycam.
Alıntı:
Çok teşekkür ederim hepinizin cevapları için.Böyle bi siteye üye olduğum içinde çok mutluyum.Ayrıca ilerde bende avukat olursam,sizin yardımlarınızı unutmıycam.
Lütfen avukat olma, yukarıda verdiğim aslında sadece sizi galip çıkarmak istediğim için söylediğim sözleri ileride yüzüme vurmanızı istemem.
Not: Sana küçük bir yardım daha.
Aristo: En kötü düzen bile düzensizlikten iyidir. Düzeni kanun (mevzuat) sağlar.
Alıntı:
Bütün büyüklerime merhaba.Lise 2. sınıf öğrencisiyim.Pendikte bir anadolu lisesinde okumaktayım..
2 hafta sonra liseler arası münazara yarışmasın katılacağız ve bende okulun münazara takımındayım..
İnternette biraz araştırma yaptım fakat genelde eğitimi savuna düşünceler var.
Birde hukuki.net'e bakıym dedim..Saat 23:00 e kadar(zaman konusunda özürdilerim) yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler.
merhaba. bende lie 2. sınıf öğrencisiyim. bizimde konumuz seninkiyle aynı. münazara ve konu hakkında görüşlerini dinlemek isterim cevap verirsen ben ve ekip arkadaşlarım çok mutlu oluruz.. :)