slm sayın avukat arkadaşlar
ben 2004 senesinde geçirdiğim bir kazadan sonra paraya ihtiyacım oldu ve bir arkadaştan çalışıtığı firmaya ait kendisi tarafından imzalanan bir çek aldım
ve kendisi bu çek karşılığında benden senet istedi senet açık senet sadece adımı ve adresimi yazdım verdim kardeşide buna şahitir.
ondan sonra ben çeki kullanmadım ve kendissine dedim ben çeki kullanmadım senetimi ver dedim al çekinidedi oda seneti kaybettiğini söylede bedne dedim o zaman bende çeki vermem ver senetimi al çekini dedim
uzun bir aradan sonra bu şahıs çalışığı yeride dolandırmış bir kuyumcuyuda kandırarak beni bir işadamı zengin biriymiş gibi senetimi ona vermiş bu benim kefilim işte ondan para almış ben ne kuyumcuyu tanırım ne görmşüm bir gün beni aradı işte bu x şahsa kefil olmuşsunuz bu kadar borcu varmış
sizde kefil olmuşsunuz işyeriniz nerde falan bende dedim ben öğrenciyim kimseye kefil olmadım ama senetiniz var dedi elimizde kim verdi dedim x şahıs borcuna karşılık sizi kkefil olmuşsunuz
tabi aradan 3 yıl geçti ama ox şahız tam olarak battı
şimdi kuyumcu senet için bana herhangi bir işlem yapabilirmi
senetimmi veren kişi ve kardeşi kabul ediyor işte senetin sadece yapılan kaza sonucunda çek karşılığında verldiğini ve çekin halen bende duruyor.
bne bu durumda ne yapabilirim?