bina yönetimi kaç kişiden oluşur bununla ilgili içtihat varsa yazılmasını rica ediyorum.kanunda herhalde 1 veya 3 kişi yazıyor bizim binada hem yönetici ve yönetim kurulu var 4 kişi olurmu lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun
ronay
Printable View
bina yönetimi kaç kişiden oluşur bununla ilgili içtihat varsa yazılmasını rica ediyorum.kanunda herhalde 1 veya 3 kişi yazıyor bizim binada hem yönetici ve yönetim kurulu var 4 kişi olurmu lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun
ronay
Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.
bk. Kat Mülkiyeti Kanunu md. 34, her yıl yeni yönetici veya yönetim kurulu seçilir.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
sayın ronay,
muhakkak ki sizde de mevcut olduğunu tahmin ettiğim, kat mülkiyeti yasası'nın 34. maddesine göre; bir kişi yönetici seçilebileceği gibi, (bir başkan, iki yardımcı olmak üzere) üç kişilik bir yönetim kurulu da seçilebilir.
(ayrıca, dönem sonunda hesapları denetlemekleve denetçi raporu hazırlamakla görevli bir denetçi veya ( ikişi kişiden oluşan) denetim kurulu üyeleri seçimi de yapılır.)