-
Sevk ve Göz problemi
Merhabalar ben kasım 2007 döneminde yedek subay aday adayı olarak sevke tabiyim aynı zamanda devlette memur olarak çalışmaktayım. Önceki yoklamalarımda tarafıma askerliğe elverişlidir raporu verildi. fakat bu raporu aldıktan sonra sağ gözümden üveit rahatsızlığı geçirdim. sağ gözümde görüş 10/10 denmesine rağmen odaklanma noktasında görüş kaybı ve görüş kalitesinde düşme bulunmakta bu konuyla ilgili olarak askerlik şubesinden askeri hastaneye sevk aldım fakat alınabilecek bir rapor ileride memuriyetimi etkilemesi açısından hastaneye gitmekten vazgeçmiş durumdayım. Hastaneye gitmekten vazgeçmek gibi bir şansım varmı yoksa sevki aldıktan sonra olumlu veya olumsuz bir sonucu mecburen askerlik şubeme götürmek zorundamıyım. ve böyle bir probleme verilebilecek özür belgesi tahmini olarak hangi gruba girebilir.
Saygılarımla
Herkese iyi çalışmalar
-
Re: Sevk ve Göz problemi
Hukuk geçmişim yok ama bu konuda bir tecrübem oldu. İleri derecede miyop ve astigmattan dolayı çürük raporu aldım. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html adresinden Silahlı Kuvvetler Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ni inceleyebilirsiniz. Eğer devlet veya özel hastanede bir muayene geçirdiyseniz bu yönetmelikte rahatsızlığınızın hangi kategoriye girdiği ve askerlik yapıp yapmayacağınız konusunda bilgi edinebilirsiniz. Tahminimce sizin rahatsızlığınız askerlik yapmanıza engel teşkil etmeyecek. Bildiğim kadarıyla askerlikten muaf olursanız bu devlet memurluğuna engel teşkil ediyor.