Takipsizlik karari alan bir karar
hakkımdaki tehdit suçlaması delil yetersizliğinden takipsizlik karari almıştır.olayın başlangıç tarihi üzerinden 6 ayı 25 gün geçtikten sonra yeni dilekçe verilerek bu dava tekrar açılabilir mi ?Tehdit suçlaması takipsizlik kararı sonrasında ilk dilekçede ve karakol ifadelerinde mevcut olmayan beyanlar dilekçeye eklenebilir mi ?takipsizlik kararının arkasından tehdit suçlaması için yeni dilekçe verilince karakolda ifade vermeye gelmeyen yeni bir şahit davaya dahil edilebilir mi? özellikle ittilat oluşturmak amacı taşıyorsa
Saygilarımla
Re: Takipsizlik karari alan bir karar
Aynı olay(fiil) yeniden soruşturmaya konu olamaz. Konu olsa bile Hakkınızada verilen Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar'ın soruşturma nosu ve Karar no gerekçe gösterilerek yeniden aynı karar verilecektir.
Tehdit davası takipsizlik aldı ve 6 aylık zaman dilimi dolduktan sonra aynı konuda verilen dilekçe tekrar edilince ile yine aynı fiil için hakkimda tehdit suçlaması ile yeniden dava açıldı.olay tarihi üzerinde 6 ayı geçtiği halde tehdit suçlaması için yeniden dava açılabilmesi mümkün müdür?Bu konuda 6 yil yargilandiktan sonra ve tehdit suçlaması için para cezası ödeyerek bu ceza ortadan kaldırıldı.Malesef bu konuda ki takipsizlik kararını asliye ceza mahkemesine defalarca beyan ettiğim halde suçlama ortadan kaldırılmadı.Ögrenmek istediğim husus şudur 6 ayı aşan bir zaman diliminde yeni bir delil yokken sadece yeni bir şahit ve tekrar dilekçesi ile yeniden dava açılması mümkün müdür ?
Tam anlayamamadım. Bu konuda daha önce hüküm mü giydiniz.?
daha önce herhangi bir hüküm giymedim..
...
6 ayı geçen bir zaman diliminde nasıl oluyorda takipsizliğe ragmen yeniden aynı fiilden dava açılabiliyor.
Alıntı:
leventkaan rumuzlu üyeden alıntı
daha önce herhangi bir hüküm giymedim..
...
Aynı olay(fiil) yeniden soruşturmaya konu olamaz. Konu olsa bile Hakkınızada verilen Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar'ın soruşturma nosu ve Karar no gerekçe gösterilerek yeniden aynı karar verilecektir:
dense dahi böyle olmadı.
( Takipsizlik kararı delil yetersizliğinden verilmişti.6ay 25 gün sonra takipsizlik kararına ragmen hakkımda dava açıldı ve yıllarca sürdü sonunda küçük bir para cezası ile kaldırıldı.kararın takipsizlik alması sebebiyle itiraz etmem ise etkili olmadı.(Davanın açılması yeni delil elde edilmesiyle değil şahit olarak yeni bir kişi getirilmesi ile dava açıldı.)konuyu insan haklari mahkemesine taşımayı düşünüyorum.
Öncelikle şunu belirtmeliyim yeni delil elde etmekten kasıt illa ki bir belge bir ses veya görüntü kaydı değildir. Bir tanık da ispat vasıtasıdır. Yani delil içeren beyanlara haiz olan ve olayı gördüğünü duyduğunu bildiğini iddia eden kişidir. Siz belki vicdanen haklısınız ama olaya pozitif hukuk mantığıyla baktığımızda savcılık makamının uygulaması yerindedir. Ama burda savcılık dediğim gibi KYOK da verebilirdi. Ama ne yazık ki kanunun lafzı açık.
6 ayi gecince sikayet yapilabilir mi
Alıntı:
leventkaan rumuzlu üyeden alıntı
6 ayi gecince sikayet yapilabilir mi
merhaba..
sikayet tarihi zaten ilk sikayet ettigi tarih degil midir?
Ben savcılığa şikayet edildim tehdit suçlaması ile ama adamın hiç bir delili yok ne tanığı aradan 2 ay geçti savcı bir karar vermedi ne zaman sonuçlanır veya mahkemeye ne zaman çıkarım