İşten ayrılmam ıcın zorlandırıldım ve ayrıldım
ben 6 yıla yakın bır sırkette calısıyordum dun dayanamdım ve ısı bıraktım ısı bırakmam ıcın aslında her yolu denedıler ama ben ısı bırakınca aaa neoldu neden yaptın olayına gırdıler . ben bu sırketı dava etmek ıstıyorum cunkı almam gereken maasımı vermıyorlar..6 yıl calısmama ragmen ssmı yapmadılar habugun ha yarın dıye hep bahaneler yaratıldı..1 ay once sırket zora gırdı ve herkezı ısten cıkartmaya basladı ben saka ıle karısık sordugumda sıra bana nezaman gelıyor dıye oyle bırsey olmayacak dendı ama ben 1 ay once sıradakı ısmın ben oldugunu duymustum..1 boyunca bunlar hıc bırsey demeden calıstırdılar a bu arada ben mevkımden oturu ne haftalık ızıne cıkabılıyordum nede zamanında eve gıdıyordum herzaman en cok calısan en uzun calısan hatta ogle ıznını bıle kullanamayan kısıydım..gecen hafta benım ustum olan zat 2 tane barkotu cıkarıyor ve bunları musterıye satmıssın ama ne barkotu var nede parası dıye suclamada bulunuyor..oyle bır urun satılmadı artı bu barkotları kendım kopardım dıyor ama bana hesap soruyor ben 6 yılımı vermısım ılkkez boyle bı ıftıra ıle karsılasınca ben buhaksızlık karsında calısamam dedım ve ısı bıraktım... sıomdı ben bu adamlardan paramı almak ıcın artı bu cırkın ıftıranın bedelını odetmek ıcın nasıl bır yol ızleyıp dava acmalıyım
Re: ısten ayrılmam ıcın zorlandırıldım ve ayrıldım
Merhaba,sigorta yapılmadığını söylüyorsunuz,ispatı size düşer bunun.. elinizde o şirkette çalıştığınızı gösteren bir mesai fişi,açıktan yapılan bir ödeme makbuzu vs gibi.Bunu kanıtladıktan sonra fazla çalışma,kıdem,yıllık izin gb özlük haklarınızı almanız daha kolaylaşır
Benim önerim ,bir avukatla konuşup zaman kaybetmeden ihtarname çekerek yasal süreci başlatmanız.
Re: ısten ayrılmam ıcın zorlandırıldım ve ayrıldım
Alıntı:
karaduman006 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,sigorta yapılmadığını söylüyorsunuz,ispatı size düşer bunun.. elinizde o şirkette çalıştığınızı gösteren bir mesai fişi,açıktan yapılan bir ödeme makbuzu vs gibi.Bunu kanıtladıktan sonra fazla çalışma,kıdem,yıllık izin gb özlük haklarınızı almanız daha kolaylaşır
Benim önerim ,bir avukatla konuşup zaman kaybetmeden ihtarname çekerek yasal süreci başlatmanız.
tesekkurler bunlasrdan bırkacı bulunmakta zaten