Mahkemeye intikal eden iş sözleşmesindeki ceza-i şarta karşılık firma içerde kalan maaşa el koyabilir mi?
Merhaba,
Ben iş sözleşmemi süresi dolmadan feshetmiş bulunmaktayım ve sözleşmedeki cezai şartı ödemeyi kabul etmedim bu nedenle durum mahkemeye intikal edecek bu arada benim içerde bi miktar ödenmemiş maaşım bulunmaktadır.Firma daha henüz mahkemeye bile taşınmayan bu durum için maaşıma el koymuş bulunmaktadır.Bu durum firma için hukuki olarak haklı bi durum mudur? Ben de ihtar göndererek firmayı mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Faizi ile birlikte geri alma şansım nedir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Re: Mahkemeye intikal eden iş sözleşmesindeki ceza-i şarta karşılık firma içerde kalan maaşa el koyabilir mi?
Sözleşmedeki cezai şart konusunda daha açık bilgi verebilirseniz yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkacaktır.
Re: Mahkemeye intikal eden iş sözleşmesindeki ceza-i şarta karşılık firma içerde kalan maaşa el koyabilir mi?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmedeki cezai şart konusunda daha açık bilgi verebilirseniz yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkacaktır.
Sözleşmemdeki ceza-i şart verilen bi eğitime karşılık olarak konulmuştur. Ama dediğim gibi konu daha mahkemeye taşınmadı mahkemenin ne karar vereceği belli olmadan firmanın benim içerde kalan maaşıma el koyması normal bi durum mudur?
Değildir.
İşçilik alacağınızın ödenmesi,firmanın eğitim gideri vs.dayanaklı cezai şartın tahsili için hukuki yollara başvurması normal olandır.Maaş alacağınız için iş mahkemesine başvurma hakkınız her zaman mevcut.İşveren de süresi belirli sözleşmenin zamanından önce feshi ile zararının tazmini ve eğitim giderlerinden kaynaklanan zararlarının ödenmesini talep ederek hukuki yola başvuracaktır.