Mecburen Bakaya Kalmak Durumu
İyi günler 1976 doğumluyum şu ana kadar üniversite eğitimim nedeni ile askere gidemedim. Bu sene AÖF İşletme son sınıfa geçtim ve çok büyük bir aksilik çıkmazsa Haziran 2008 final sınavlarında mezun olacağım. Ancak Şubat 2007 de yaptırdığım yoklama ile (şubeye telefon edip yaş sınırı hakkında bilgi alırken yoklama kaçağı olduğumu öğrendim ve yoklamamı yaptırmazsam şubenin celp dönemi geçtiği gün bakaya kalacağım akabinde hemen asker edileceğim söylendi) Kasım 2007 ye askere karar aldırmış oldum. okulumun son sınıfında olmam nedeni ile malesef Kasım 2007 askere gidemeyeceğim ve bakaya durumuna düşeceğim.
Bu kadar uzun uzun anlatımdan sonra sorum şu:
Haziran 2008 e kadar bakaya durumunda iken ne tür sorunlar yaşarım, sınavlara girene kadar yakalanmadan durabilir miyim bunun için ne yapmam lazım nelere dikkat etmem lazım. Bir kamu kurumunda geçici işçi olarak çalışıyorum bakaya durumunda kalmam ile işimle ilişiğim kesilir mi?
Mezun olur olmaz şubeye gitmeyi ve en kısa sürede askerliğimi yapmayı istiyorum lakin şu an için bakaya cezasını da göze alıp senelerdir maddi manevi sıkıntılarla devam eden uzadıkça uzayan eğitimimi tamamlamayı istiyorum.
Yorumlarınız içim şimdiden teşekkürler.
Not: Belirtmeden geçemeyeceğim; son zamanlarda yaşadığımız ve lanetlediğim terör olayları canımı çok yakıyor, her an vicdanım tarafından yargılanıyorum bu dönemde bakaya olmak zorunda kaldığım için kendi cezamı kendi vicdanım veriyor gibi. Kahroluyorum ama senelerdir üniversiteyi bitirebilmek için okula ve işime verdiğim emeklerin de boşa gitmesini istemiyorum.
Re: Mecburen Bakaya Kalmak Durumu
Bu konuda bir sürü yanıt verilmiştir.
Re: Mecburen Bakaya Kalmak Durumu
arkadaşım benim durumumda seninkine benziyor...şu an dördüncü sınıfa kayıt yaptırdım. ancak 1977 doğumlu olduğum için polis tarafından hakkımda yakalama emri çıkartılmış...kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. yani adresim biliniyor.ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim. ne yaparsam yedi ay askerliği erteletebilirim....