Telefon ile Bilgi Hırsızlığı (Sahte Alo Garanti)
Merhabalar, cuma günü 02124440333(garanti bankasının numarası) numaralı telefondan arandım. Karşımdaki kişi garanti bankasından aradığını ve telefon ile başvuru yapmam durumunda yıllık kart bedeli ödemeden kredi kartı gönderileceğini söyledi. Telefonda TC. Kimlik No , adres vs.. bilgileri verdim ve bana kart başvurusu kabul edildiğinde SMS ile bilgilendirileceğimi söyledi.
Buraya kadar bir sorun yok.
Ancak
İçim rahat etmedi ve Garanti Bankasının sitesinden mesaj bıraktım böyle böyle.. diye ve dün beni aradılar herhangi bir kredi kartı başvurumun bulunmadığı ama araştıracaklarını söylediler. Bugün tekrar aradılar ve bana Garanti Bankası'ndan bana yönelik herhangi bir arama gerçekleştirilmemiş olduğunu söylediler.
sahte internet siteleri ile bilgi çalma olaylarının zamanı geçti , artık sahte telefon numaraları ile bilgi çalıyorlar. şimdi diyeceksiniz niye bilgi verdin diye adamın beni aradığı numara garanti bankasının numarasıydı.
Benim şimdi ne yapmam gerekiyor. Kimliği değiştirip kayıp ihbarımı vereyim , mahkeme'ye gidip şikayetçimi olayım (kimden olcaksam!) ne yapayım. kimbilir günde kaç kişinin canını yakıyorlar böyle.
Bana bir yol gösterin.
Not: Telefonun aramalar kısmında garantinin tlf'u bulunmaktadır. ama keşke konuşmalarıda kaydetseydim
Re: Telefon ile Bilgi Hırsızlığı (Sahte Alo Garanti)
Bence boşuna kuruntuya kapılıyorsunuz. Gerçekten banka tarafından aranmış olmanız çok büyük bir olasılıktır ve bir sorun çıkmaz. Bankalar bu tür uygulamalar yapıyorlar.
bence araştırma yapın, ben farklı şekilde dolandırıldım ve o işin arasında alo garanti arandı.bayan çıktı ve talimat verdi o kişiye.halbuki öyle birşey yok.isim yerine tel.no yazıp neler yapıyrlar.ben artık güvenemiyrm.sizde araştırın derim.:((
Bakınız bu gibi durumlarda Banka vs yada gsm operatorlerinden arandıgında once kendilerini tanıtırlar. İsim yada Soy isim verirler ondan sonra konuya deyinirler. sizi arayan numarayı arayın yada şube ise subeye merkez ise merkeze gidin sözde size verilen ad soyadı bulun ve siz beni aramıştınız fakat tam olarak konuyu anlayamadım deyin. o şahıs aradıysa zaten anlatmaya başlar. o degilse zaten oradan o konu üzerinde araştırma başlatılır.
bankaya sordum benimle görüşme yapılmadığını söyledi
valla uyuyamaz oldum acaba başıma ne iş açacaklar diye
siz bankaya soylediyseniz boyle bişey başınıza geldigini ve o yuzden kendilerine sordugunuzu onlar tedbir alırlardı. size gerekli yolu da gösterirlerdi.