Re: Kaç kere boşayabilir?
Anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanma davası kesinleşmeden eşiniz davadan feragat etmiş. Bu durumda başka sebeple boşanma davası açmasında hukuken bir engel bulunmamaktadır.
teşekkür ederim yanıtınız için ama tekar boşaması için bir nedeni yok ilk boşanmada kayınvalide yüzündendi biz barışınca annesi küstü bu seferde annemi özledim dedi ve terk etti beni şimdide tekrar dava açacak ama hangi nedenden bilemiyorum ben eşimin ikinci eşiyim birincisinden de annesi yüzünden boşanmış evet nasıl böyle bir adamdan boşanmak istemiyorsun der gibi baktığınızı tahmin edebiliyorum ama ben küçük bir ilçede yaşıyorum birincisinde zaten çevreme karşı yeteri kadar rezil oldum oyuncak mı bu hukuken boşanmama hakkım var mı benim teşekkürler
Böyle bir hak,karşı tarafı esir alma hakkı gibi bir şey olur.
Karşı taraf kafasına koyduysa mutlaka boşanacaktır.
Hukuken tanınan böyle bir hak yok.
Boşanmaya neden olacak kusurunuzu ispatlarsa mahkeme boşanma kararı verir. Veremezse dava reddedilir ve kararın kesinleşmesinden sonra 3 sene bekleme süresi başlar. Bu 3 sene içinde evlilik birliği kurulamazsa yeniden boşanma davası açabilir ve boşanma gerçekleşir.
Dolayısıyla boşanma konusunda esas olan kaç kere boşanıldığı değil sizin az da olsa boşanmaya neden olacak kusurunuzun olup olmadığıdır.
Boşanma davası açılırsa dilekçede yer alan iddiaları inceleyip bunların doğru olmadığını kanıtlarsanız boşanma talebi reddedilir. En azından 3 sene boyunca bir daha dava açamaz.