5620 sayılı kanun ile daimi işçi olanlar
21/04/2007 tarihinde 5620 sayılı yasa ile kamuda çalışan geçici işçilerin 2006 yılında 180 günden fazla çalışanları kurum amirlerinin seçimi ile daimi işçi kadrosu veya sözleşmeli personiel statüsünde değerlendirilmesi öngörülmüştür.
2006 yılında 171 gün fiili 19 günde sağlık raporlu olmam sebebi ile toplam 190 gün çalıştım ve buna istinaden sözleşmeli personel satütsüne geçirilecet kişiler arasında adım genem müdürlüğümüze gönderilmiştir. 2006 yılı içerisinde 180 gün fiili olarak çalışmadığım gerekçesi ile sözleşmeli personel satüsüne geçirmedim. Oysa ki bakanlar kurulunun 28/06/2007 tarih ve 2007/12251 sayılı kararı ile kamuda altı aydan az çalışan ve pozisyon itibari memur gibi çalışanların sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi ile ilgili kararı çıkarılmış ve benim adım bu tarihten önce sözleşmeli personel olabilecek kişiler içerisinde yer almam neticesinde kurumumuzca bu statüde de değerlendirilmeyerek tamamı ile mağdur edildim.
sayın hukuki net üyeleri Orman Genel Müdürülğüne mağduriyetimin giderilmesi için dilekçe verdim ve dilekçem aynı gerekçeler ile 180 gün den az çalıştığım için talebim rededildi. Konuyu yargıya taşıyacağım için davayı doğru kişiler ve doğru mahkemeye açmak istiyorum şu an pozisyonum itibari ile halen geçeci işçiyim . davayı hangi mahkemeye açmam gerektiği konusunda da teredtüdüm var. bu konu ile ilgili forumumuzu daha çok rahatsız edeceğim. yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Re: 5620 sayılı kanun ile daimi işçi olanlar
Sn.leyla altın;
20 Haziran 2007 Tarih/ Sayı: 26558 Resmi Gazete de yayınlanan İçişleri Bakanlığı'nın tebliği durumunuza açıklık getirmektedir.
5620 SAYILI KANUNUN 1 İNCİ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (c) BENDİ KAPSAMINA GİREN KAMU İDARELERİNE İLİŞKİN İŞLEMLER HAKKINDA TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2007/1)
........
2. SÜREKLİ İŞÇİ KADROSUNA VEYA SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNE GEÇİRİLMEYECEKLER
...
...
Önceki yıllarda 6 ay veya daha fazla süreyle geçici işçi olarak çalışmış olmakla birlikte, 2006 yılı içerisinde usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam 6 aydan az çalışmış olan (toplam prim ödeme gün sayısı 179 gün ve daha az olanlar) geçici işçiler kapsam dışındadır. Ayrıca, askerlik, doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları sebebiyle iş sözleşmeleri askıda bulunanlardan 2005 veya 2006 yıllarından birinde usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında 6 ay veya daha fazla çalışmamış olanlar da kapsam dışında olacaklarından, bu durumda olanlar sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeyeceklerdir.
Tebliğe göre uygun şartlara sahip değilsiniz.
Tebliğin tamamına ulaşmak için:
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...20070620-6.htm
saygılar
Şartları taşıdığınız kanısında iseniz, daimi işçi kadrosuna alınmama işleminin iptali için İdare Mahkemesinde iptal davası açabilirsiniz. Selam.
Merhaba sn Avukatım
Ben belediyede geçiçi işçi kadrosunda 10 yıldan beridir sürekli olarak çalışan biriyim belediyemize gelen 150 tane kadrodan bana ve benimle birlikte 250 arkadaşıma kadro yetersizliginden dolayı verilmedi zamanında vize yapılmadıgından bizlere kadro verilmedi ama her yıl yapılan vize ler isma göremi yapılıyor yoksa belediye kafasına göremi vizemi yapıyor vize yapılmamışsa bizim suçumuz ney yoksa kurummu suçlu bu durumda bizler magdur durumdayız ne yapmamız gerekiyor nasıl bir yol izliyelim nereye ve kimi dava edelim belediyemi hükümetimi saygılarımla