Kooperatifin kendi borcundan üyesine haciz
2 yıl önce bir koop. ten 55000ytl peşin altyapı ve çevre düz. sonra ödemek şartı ile üye kaydı yapılarak içi yapılmamış daire aldım.ilk genel kurulda 11600 ytlçev.düzenleme ve alt yapı bedeli peşin istendi ben ise bir kısmını peşin kalanını senet vererek birkaç ayda ödedim peşin ödeyen ve kredi kullananlar kat ittifak tapularını aldılar ama ben borçu peşin ödeyemediğim için alamadım.şimdi ise kalan tapusu alınamayan dairelerden benim ve birinin dairesi üzerine bizim borcumuz olmadığı halde haciz geldi.dairemiz satışa çıkarıldı.üye olarak ödediğimiz ve 16000ytl içine masraf ederek yaptırdığımız daire şu an satışta bütün uğraşmalarımıza rağmen hiç bir şey yapamıyoruz. aynı duruma kimsenin düşmemesi için yazımı okumalarını yararlı olacaktır.ne yapılmalı cevap verecek arkadaşlar da diğer üyeleri aydınlatabilir.saygılarımla
Re: Kooperatifin kendi borcundan üyesine haciz
Evet kooperatif uhdesinde görünen değer tesbitinden sonra yönetim değişmiş yeni yönetime borç para vererek bir süre satış ertelenmiş yeni başkan dairenin satlmayacağını birkaç defa söylemiş içine de üye olarak büyük miktarda harcama yaptım şimdi ise kiracı otururken borç yatmadığından hacizden dairem satıldı. Borcum olmadığına mı yanayım,borç para verip alamadığıma mı, içine yaptığım masrafamı(değerde gözükmüyor) iyi niyetime mi, bütün uğraşmalarıma rağmen halen hiçbir şey yapamadım evet evet ben de adalete güveniyorum ve artık sorumluları ALLAH a havale ediyorum. Kooperatif deyince iki kere düşünün saygılarımla.
Re: Kooperatifin kendi borcundan üyesine haciz
kooperatif borcundan dolayı eviniz satıldı ise sizde kooperatife mal edinemediğiniz için dava açabilir rayiç değer üzerinden alacağınızı talep edebilirsiniz. dikat edin ödediğiniz parayı demiyorum gayrimenkulünüzün bügünkü değerini talep edebilir hatta diğer ortakların tapularını iptal davası açabilirsiniz ilgilenirseniz yargıtay kararlarıda gönderebilirim size.
Cevap: Re: Kooperatifin kendi borcundan üyesine haciz
Sayın karakas2 benimde aynı sebepten dolayı oturduğum daireyi arsa sahibi bir başkasına satmış. O kadar ödeme yapmama ve içine harcama yapmama rağmen tapumu bir türlü alamadım ve geçen gün duydum ki oturduğum daire satılmış. Çok zordayım. Kooperatife ait boşta bir daire olmasına rağmen kasıtlı olarak benim dairem satılmış. arsa sahibi laftan anlamıyor kooperatif başkanıyla bu işi çözün diyor. ben ne yapacağımı şaşırdım. Kooperatifin şu an hiç parası olmadığı için dava bile açamıyor. Onların yerin ben 7000 tl verip dava açmalarını sağlayacağım. ama benim nasıl bir kazancım olacak bilmiyorum. Arsa sahibine dava açabilir miyim?? 16 üye 2009 yılında 15.000 tl tapu parası adı altında ödeme yapıp tapularını aldılar. Almayan 5 üyeden biri benim. Bende 2010 yılının başında ödedim parayı fakat bir geriye kalan bir blok tam olarak bitmediği için tapumu vermediler. Şu anda bloğun iç kapıları ve mutfak dolapları eksik ama kooperatif başkanı ve arsa sahibi arasındaki uyuşmazlıktan benim dairemi iş karşılığı vermiş. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Re: Kooperatifin kendi borcundan üyesine haciz
Forumu tarararken sorunuma en yakın gelen bu başlığın altına yazmak istedim. Kooperatife tüm borcumu ödedim. Geçen yıl apartmana mantolama yapıldı. Yönetim toplaması gereken mantolama parasını ödemeyen kişilere göz yummak/ tahsil edememek gibi nedenlerle ödeyen kiişileri de mağdur edecek biçimde şirkete ödeme yapmamış. Şirket de tapuda kooperatife şerh koydurmuş. Henüz kooperatif üstünde olan direler de var, bir şekilde kat irtifak tapusunu alanlar da. Bu şerh sadece kooperatifte görünen dairelere gelmiş. Kat irtifaklı dairelerden mantolama parasını ödemeyen, ama bu şerhten etkilenmeyenler de mevcut.Tüm borçlarını ödeyen kişiler de şu an yeni baştan bu borç ve şerh durumunun mağdurları haline geldi. Borcu bulunmayan kişiler açısından hukuki süreç ne olmalıdır. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.