Yıllık izin hakkım var mı?
Merhabalar,
Ben 12.12.2005 tarihinde işe başlamış olduğum firmamdan 31.10.2007 tarihi ile istifa ederek ve ihbar süremi tamamlayarak ayrıldım. 1. senenin yıllık izinlerini kullandım. Ama 2. seneyi tamamlamama yaklaşık 1 ay süre kaldığından 2. senenin yıllık iznini haketmediğim söylendi ve yıllık izinimin karşılığı olan ücreti ödemeyeceklerini belirttiler. 1 ay yüzünden 14 günlük yıllık izin hakkından mahrum mu kalıyorum, hukuki olarak durumum nedir?
Bu arada ben işe 12.12.2005'te başladım ancak sigortam 01.01.2006'da firmanın fabrikasının bulunduğu K.maraş'tan asgari ücretle başlatıldı. (Asıl ücretimin çok altında bir rakam) Sonra uzun uğraşlarım sonucu 31.12.2007'de çıkışım yapılıp 01.01.2007'de İstanbul'dan asıl çalıştığım işyerinden asgari ücretin biraz üstüne sigortalandım.
İten ayrılırken imzalanan "hiçbir hakkım kalmamıştır" kağıdını henüz imzalamadım, yıllık izin için ne yapmalıyım?
Teşekkürler..
Re: Yıllık izin hakkım var mı?
Çalışarak geçirdiğiniz her bir tam yıl için yıllık izne hak kazanırsınız.1ay eksik veya 2gün eksik kalmasının farkı yoktur.12.12.2007 den önce ayrılmanız nedeniyle 2006-2007 dönemi çalışmalarınız için izne hak kazanamazsınız.Yıllık izin hakkı çalışma süresine göre oranlanamaz.
saygılar