Senetli alacağımı teminat altına almak için neler yapmalıyım?
merhaba. sormak istediğim birşey var..ben işyerimi devrediyorum bir miktarını peşin bir miktarınıda senetle taksitle yapacağız..ileride senetlerden birisi ödenmediği taktirde herhangi bir sorunla karsılasmamam , devlet nezdinde haklı olabilmem ve ödenmesi gereken paranın karşılığında icra işlemleri yapabilmek o meblağın tahsilatı yada yerine birşeylere haciz koydurabilmek için , ileride herhangi bir sorunla karsılasmamak için nelere dikkat etmeeliyim . bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim .
Re: Senetli alacağımı teminat altına almak için neler yapmalıyım?
Alıntı:
oguz_oguz rumuzlu üyeden alıntı
merhaba. sormak istediğim birşey var..ben işyerimi devrediyorum bir miktarını peşin bir miktarınıda senetle taksitle yapacağız..ileride senetlerden birisi ödenmediği taktirde herhangi bir sorunla karsılasmamam , devlet nezdinde haklı olabilmem ve ödenmesi gereken paranın karşılığında icra işlemleri yapabilmek o meblağın tahsilatı yada yerine birşeylere haciz koydurabilmek için , ileride herhangi bir sorunla karsılasmamak için nelere dikkat etmeeliyim . bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim .
Oguz bey;
Danimarka da biz,Pentbirev yada Gelsbire diye senet yapiyoruz.Ancak mebla yuksekse,Pentbirev yapiyoruz.Bu icra mahkemesi diye biryerden onaylaniyor.Karsitaraf borcunu ødemeyince,kalan alacak karsiliginda ne satmissak aliyoruz.(Satigimiz bir isyeriyse kirakonturatimiz aynen devamediyor.ayrica ruhsat haklarimizda) Turkiyede de buna benzer bir yapi vardir. Selam
Re: Senetli alacağımı teminat altına almak için neler yapmalıyım?
Bir alacağın en iyi teminatı paradır. Bu mümkün olmayacağına göre alacağınızı garantiye almak için talep edeceğiniz senet, noter gibi belgeler sizin alacağınızı ispatlamaya yarar ancak alacağınızı tahsil etmeye yaramaz. Başka bir deyişle sizin alacağınızın garantisi borçlunun paraya çevrilebilir mal varlığıdır. Böyle bir mal varlığı var ise mallar üzerinde lehinize renih sözleşmesi yapılması alacağınızın tahsilini bir nebze teminatlandıracaktır