Sigoratlı çalışırken rahatsızlanıp ameliyat olan ve Tek böbrek kalan biri erken emeklilik ve vergi indiriminden kanunen yararlanabilirmi ?
Printable View
Sigoratlı çalışırken rahatsızlanıp ameliyat olan ve Tek böbrek kalan biri erken emeklilik ve vergi indiriminden kanunen yararlanabilirmi ?
Olamaaaaz!!!...Bir böbrek,bir böbrektir...Ameliyet masrafını sigorta karşılamışsa eğer bir sorun teşkil etmez...Yok sigorta karşılamamışsa kişi bunu cebinden ödemişse,emekli edilebilir bir mahsuru yok..
Her iki tarafında 2 seçeneği var..
1-Kişiye en kısa zamanda böbrek nakli yapılıp çalışmasına devam etirilecek..
2-Kişi kalan tek böbreği ve emekli maaşıyla hayatını devam edecek...
Sizce mantıklı değil mi?
Ben fikir yürütüyorum Sadece,sesli düşünüyorum diylelim....
saçma olan ne veya şaka gibi gelen ???
Sayın Burcun sesli de düşünebilirsiniz , hatta bağırarak da... :o Bu konuda benden yana sınırsız bir özgürlüğünüz var. :o
Ancak, sorulan soruya cevap verirken ne kadar doğru cevap verdiğiniz önemli. Sizde takdir edersiniz ki yorumda bulunmak farklı birşey, mevzuat farklı birşey. Mevzuatı yorumlarken dahi "kişisel düşünceleriniz olduğunu ve tamamen doğru olarak kabul edilmemesi gerektiğini, yine de ilgili uzman kişi ve kuruluşlardan bilgi alınmasının daha doğru olacağını" belirtmenizde yarar var diye düşünüyorum. Kaldı ki verdiğiniz cevaptan da ben şahsen bir şey anlamadım. Yani soruyu yanıtlar yeterlilikte görmedim. Bu da benim kişisel düşüncem. Buradan yanıt yazan herkezin ( siz, ben ,o, onlar :o ) soruları yanıtlanırken, % 100 doğruymuş gibi bir ifadeyle cevap yazılmasını doğru bulmuyorum. Takdir edileceği gibi sık sık mevzuat değişebileceği gibi sonuçlarıda değişebilmektedir.
Yukarıdaki durumda, hastanenin vereceği rapor ve bu raporun yeni adıyla ilgili Sos.Güv.Kurumu birimi tarafından onayı, özürlülük derecesi ve bunun Maliye Bakanlığının ilgili birimi tarafından onayı (vergi indiriminden faydalanabilmesi için) , prim ödeme gün sayısı vs. işlemlerin hepsi birer aşamadır. Kişinin bundan dolayı emekli olabilmesi de teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliği ve işgücü kaybıyla ilgilidir. Yani " emekli olabirsin" demekle emekli olunmuyor ne yazık ki...
Not : Bunlar da benim kişisel düşüncelerimdir. Atladığım veya yanlış ifade ettiğim konular olabilir.
Adıkutlu bey sizin kaç böbreğiniz var merak ettim...
Ama biz kanun ve hukuksal tam yanıt nedir onu arayıp bulup bize soran insana kesin yanıt veriyoruz o anlamda şakamı bu diye sorduk :)