Kredi kartı aylık asgari ödeme tutarı hakkında
Bankalardan dolayı sıkıntılı olan insanlarımıza allah kolaylıklar versin.Bir konuda bilgi sahibi olmak umarım benim sorunlarımında çözülmesi demektir.Şimdi bankalar aylık asgari ödeme tutarı olarak %20 istiyorlar,düzenli olarak her ay bunun yerine (örneğin %12 ödeme) yapsak bankalar ne der.Bunun oranı en az ne kadar olursa bankalarla problem yaşamadan bu sıkıntıdan kurtuluruz.
Not:bir internet sitesinde bu konuyu para karşılığında düzenlediklerini gördüm,onlar %10 nun üzerideki bir rakamla ayarladıklarını ifade ediyorlar.
Saygılarımla
Re: k.kartı aylık asgari ödeme tutarı hakkında
Bu yazdığınız bankaların elinde olan birşey değildir.
5464 sayılı yasanın 24. maddesine göre sgari ödeme tutarı %20 den az olamaz.
Saygılarımla.
Re: k.kartı aylık asgari ödeme tutarı hakkında
Alıntı:
bulutunozlemi rumuzlu üyeden alıntı
Bankalardan dolayı sıkıntılı olan insanlarımıza allah kolaylıklar versin.Bir konuda bilgi sahibi olmak umarım benim sorunlarımında çözülmesi demektir.Şimdi bankalar aylık asgari ödeme tutarı olarak %20 istiyorlar,düzenli olarak her ay bunun yerine (örneğin %12 ödeme) yapsak bankalar ne der.Bunun oranı en az ne kadar olursa bankalarla problem yaşamadan bu sıkıntıdan kurtuluruz.
Not:bir internet sitesinde bu konuyu para karşılığında düzenlediklerini gördüm,onlar %10 nun üzerideki bir rakamla ayarladıklarını ifade ediyorlar.
Saygılarımla
Sayın Bulutunözlemi,
01.03.2006 da yürürlüğe giren Banka ve Kredi Kartları Kanununun 24. maddesi gereğince geri ödeme tutarı dönem borcunun %20 sinden aşağı olamaz.
Söz konusu yasanın geçici 3. maddesi ile bu oran yürürlük tarihinden itibaren 6 ay daha %10 olarak uygulanmaya devam eder. Yani 01.09.2006 dan itibaren asgari ödeme yasal olarak %20 olmuştur. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Re: Kredi kartı aylık asgari ödeme tutarı hakkında
Alıntı:
Saygılarımla
cevap yazanlara teşekkür ederim.Ancak sakınca yoksa (kıredidanisma.com)diye bir sitede bu işi ücret karşılığı yol göstereceklerini anlatmışlar.onlarla bir iletişim kurmadım,sadece anlattıklarından böyle bir çözüm olabileceğini çıkardım.Saygılarımla
Elini verip kolunu kaptırmak diye birşey duymuşmuydunuz?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Elini verip kolunu kaptırmak diye birşey duymuşmuydunuz?
muhterem.nedense bu kaliteli sitede bile sizin gibi, insanların duyguları vede düştükleri zor duruma bakıpta gülenler var.umarım benim için düşündüklerinin 2 katını sende bulursun..hoş olur galiba değilmi....sevgiler
Alıntı:
muhterem.nedense bu kaliteli sitede bile sizin gibi, insanların duyguları vede düştükleri zor duruma bakıpta gülenler var.umarım benim için düşündüklerinin 2 katını sende bulursun..hoş olur galiba değilmi....sevgiler
Önce yanlış anlaşılmaya müsait bir kelam ettiğim için özür dilerim.
Niyetim kesinlikle dalga geçmek değildi.
O sözüm sadece bahsettiğiniz siteyi incelediğimde tüm kredi kartı bilgilerinizi verin sonra sizinle görüşelim gibi bir ifade olduğu içindi.Bulunduğunuz sıkıntılı durumdan kurtulmak isterken daha kötü bir duruma düşme ihtimalini gözardı etmemeniz için hatırlatmakta fayda görmüştüm sadece.Dileğiniz kabul olursa inanın şu anda bulunduğumdan çok daha iyi durumda olacağım.
Sizi tanımadığım için hakkınızda kötü düşünme ihtimalim sıfır.
saygılar
Alıntı:
Sayın Bulutunözlemi,
Sayın Ekircali yazılarını beğenerek okuduğum çevresine saygılı ve saygıdeğer bir arkadaşımızdır. Sanırım kendisini yanlış anladınız, siteyi ben de inceledim ve yazdığı yazıda kötü bir niyeti olmadığını düşünüyorum. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU