İşyeri Devrinde Kıdem ve İhbar Tazminatı Hakkında
Bir markette çalışmaktayım. Marketi evraklar üzerinde başka bir markete devrettiler. Diğer markete geçiş henüz bize hiçbir şekilde bildirilmedi. Diğer markete geçmediğimiz takdirde ihbar tazminatını alamama gibi bir durum sözkonusumudur. İhbar tazminatları hakkında kanunlarda ne yazmaktadır. Bize bir oyun oynamalarından endişeleniyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: İşyeri Devrinde Kıdem ve İhbar Tazminatı Hakkında Danışmak İstiyorum
Alıntı:
ali1457 rumuzlu üyeden alıntı
Bir markette çalışmaktayım. Marketi evraklar üzerinde başka bir markete devrettiler. Diğer markete geçiş henüz bize hiçbir şekilde bildirilmedi. Diğer markete geçmediğimiz takdirde ihbar tazminatını alamama gibi bir durum sözkonusumudur. İhbar tazminatları hakkında kanunlarda ne yazmaktadır. Bize bir oyun oynamalarından endişeleniyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
İşyeri devri tazminat alabilmeniz için bir sebep değildir.Devir sırasında yeni işveren bazı çalışanların sözleşmesini sona erdirise kıdem,(önelsiz fesih ise)ihbar tazminatı hakkı doğar.
Re: İşyeri Devrinde Kıdem ve İhbar Tazminatı Hakkında
Şimdi bizim tazminat listeleri hazır durumda. Önelsiz feshten kasıt nedir? Bizim tazminatımızı çalıştıgımız market ödeyecekmiş. Yani bize her halükarda çıkış gösterecekler. Diğer markete devirde biz hiçbirşey imzalamadık. çalışmayı kabul etmeme gibi bi hakkımızın var oldugunu sanıyorum. Bana ihbar tazminatı kanunu hakkında onerebileceğiniz bir site varsa ben oraya bakayım.
Alıntı:
ali1457 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi bizim tazminat listeleri hazır durumda. Önelsiz feshten kasıt nedir? Bizim tazminatımızı çalıştıgımız market ödeyecekmiş. Yani bize her halükarda çıkış gösterecekler. Diğer markete devirde biz hiçbirşey imzalamadık. çalışmayı kabul etmeme gibi bi hakkımızın var oldugunu sanıyorum. Bana ihbar tazminatı kanunu hakkında onerebileceğiniz bir site varsa ben oraya bakayım.
İş sözleşmesinin feshinde,çalışılan süreye göre değişiklik gösteren bir süre öncesinde karşı tarafı haberdar etme mecburiyeti vardır.Örneğin işi 6 aya kadar sürmüş çalışana, sözleşmesinin feshedileceğinin 2 hafta önceden yazılı olarak bildirilmesi gerekir.Bu süre kadar önceden yazılı bildirimde bulunulmamış ise,sözleşmenin feshedilmesi ile birlikte ihbar tazmiantı ödenmesi gerekir.Aşağıdaki linkte görebileceğiniz iş kanununun 17.maddesi süreli feshi düzenlemektedir.
http://www.calisma.gov.tr/mevzuat/4857_is_kanunu.htm
saygılar
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
saygılar...
benim sorum şöyle şu an çalışmakta olduğum firma şahıs firması olarak geçio ve ben bu firmada yaklaşık 2 senedir çalışıyorum firma sahibimiz yeni bir limited şirket kurdu ve buna devir yapmak istior herşeyi ben dolayısıyla tazminat hakkım doğuyor fakat devirde istisnai durum olduğunu gördüm forumdan sormak istediğim şu ben eğer devir yapacağı şirkette çalışmayı red edersem ve benden habersiz çıkışım yapılırsa tazminatımı alabilirmiyim yani benden habersiz yapılan işlemde hakkım varmı çünkü tazminatımı almak istiorum gerekirse yeni firmada çalışmayı red edicem ve kapanıştan doğan tazminat hakkımı isticem
İşyeri devri devri nedeniyle tazminata hak KAZANAMZSINIZ.Devri kabul etmezseniz işveren sözleşmenizi tazminatsız olarak sonlandırır.
Tek taraflı fesıhlerde kıdem ve ıhber tazmınat hakkım dogarmı..ozellestırme sonucu 4046 sayı ve 22 maddesıne gore baska kuruma atandım..sozlesmam bes yıl olmasına ragmen ıkıncı yılda tek taraflı fesh edılıdı.. tesekkurler..
Alıntı:
ARASTIRMACI rumuzlu üyeden alıntı
Tek taraflı fesıhlerde kıdem ve ıhber tazmınat hakkım dogarmı..ozellestırme sonucu 4046 sayı ve 22 maddesıne gore baska kuruma atandım..sozlesmam bes yıl olmasına ragmen ıkıncı yılda tek taraflı fesh edılıdı.. tesekkurler..
sorumun cevabını alamadım..