Askerlik borçlanması ve Kıdem tazminatı
merhaba soruma cevap verirseniz memnun olacağım.
24.10.1983 den beri sigortalıyım. Doğum tarihim 12.02.1966 dır. 1994-1996 tarihlerinde askerlik yaptım. SSK nın internet sitesindeki hesaplamaya baktığımda 5150 olan prim süremi doldurmuşum.(2007 nin 10. ayını henüz dahil etmemişler.) Fakat Sigortalılık süresi(11 ay) ile yaş sınırına(5 yıl) ulaşamadım. Buradaki askerlik kısmına girdiğim değer sigortalılık süresine katkıda bulunmuyor bu yüzden sizden fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
550 günlük Askerliğimin 12 ayını(olmazsa tamamını) ödeyebilirmiyim,
bunu ödeyebilirsem Sigortalılık hizmet süresinden sayılırmı? (nedense baktığımda sadece prim gün süresine ekliyorlar)
Yaştan emekli olamıyorum ama eğer sayılır ise çalıştığım işyerine kıdem tazminatı için başvurabilirmiyim?
Kıdem tazminatınıda alabiliyorsam, başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışabilirmiyim?
Teşekkürler ve Saygılarımla.
Re: Askerlik borçlanması ve Kıdem tazminatı
Alıntı:
cetins rumuzlu üyeden alıntı
merhaba soruma cevap verirseniz memnun olacağım.
24.10.1983 den beri sigortalıyım. Doğum tarihim 12.02.1966 dır. 1994-1996 tarihlerinde askerlik yaptım. SSK nın internet sitesindeki hesaplamaya baktığımda 5150 olan prim süremi doldurmuşum.(2007 nin 10. ayını henüz dahil etmemişler.) Fakat Sigortalılık süresi(11 ay) ile yaş sınırına(5 yıl) ulaşamadım. Buradaki askerlik kısmına girdiğim değer sigortalılık süresine katkıda bulunmuyor bu yüzden sizden fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
550 günlük Askerliğimin 12 ayını(olmazsa tamamını) ödeyebilirmiyim,
bunu ödeyebilirsem Sigortalılık hizmet süresinden sayılırmı? (nedense baktığımda sadece prim gün süresine ekliyorlar)
Yaştan emekli olamıyorum ama eğer sayılır ise çalıştığım işyerine kıdem tazminatı için başvurabilirmiyim?
Kıdem tazminatınıda alabiliyorsam, başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışabilirmiyim?
Teşekkürler ve Saygılarımla.
SSk girişiniz askerlik öncesi olduğundan,yapacağınız askerlik borçlanması hizmet sürenize etkili olmaz.Bu nedenle sadece gün sayınızın artması normal.Askerlik yaptıktan sonra ssk girişiniz olsa idi ödeyeceğiniz askerlik borçlanması kadar ssk girişiniz geriye çekilecekti.
Şu anki haliyle askerlik borçlanması nedeniyle ssk girişinizi geriye çekilemediğinden,5150 gün ve 25hizmet yılı şartlarını tamamladıktan sonra,ssk dan alabileceğiniz kıdem tazminatı alabilir yazısı ile işverene başvurarak kıdem tazminatınızı alıp ayrılabilirsiniz.Bu şekilde ayrılmanız durumunda tekrar aynı işyerinde veya başka bir yerde çalışmaya devam edebilirsiniz.
saygılar.
Re: Askerlik borçlanması ve Kıdem tazminatı
Cevabınıza Teşekkürler. Sağolun.