Taahhüdü yerine getirmeme
Kredi kartı borcundan dolayı icraya verildim süresi içinde mal beyanında bulundum.Bu arada borcumu 6 ayda eşit taksitlerde ödeyeceğimi beyan etti.İlk Taksidini yatırdım.Fakat diğer taksitleri zamanında mali durumum nedeniyle yatıramadı.Bu nedenle evime haciz geldi.
Bunun sonucunda gelen bir mahkeme tebligatında şahsıma 2 dava açıldığı yazılıydı.1.dava zamanında mal beyanında bulunmadığım için hapis cezası isteniyor.2.dava ise taahhüdümü yerine getiremediğim için 3 ay hapisle cezalandırılmamam isteniyor.Bu dudrumda ne yapmalıyım .Ceza alırmıyım.
İlginize teşekkürler.
Re: Taahhüdü yerine getirmeme
BORÇLUNUN ÖDEME ŞARTINI İHLALİ HALİNDE CEZA:
Madde 340 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3222/41 md.;Değişik madde: 31/05/2005-5358 S.K./11.mad)
111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.
<<<<
Normal Şartlar Altında hapis cezası verilir.
Tazyik hapsi bir defaya mahsus verilir. Hapis cezası çekilmez ise ikinci kez hapis hükmü verilemez.
Bulunamaz iseniz Ceza Zaman aşımı 2 yıl'dır.
Re: Taahhüdü yerine getirmeme
Önce Teşekkür
Yani anladığım kadarıyla mahkeme karar verince para ödenirse tazyikli hapis kalkarmı.Ödeme taahhüdünde bulunduğumda oğlum çalışıyordu şimdi oda ortada yok onun için sadece emekli maaşımızla geçiniyoruz ve bir evimiz var onuda satıp borcu ödeyeceğiz ama bir türlü satılmıyor.Satınca hemen ödeyeceğim.
Bu durumda herhalde ceza almam alsamda hapse girermiyim.Girmemk için ne yapmalıyım.