Komşumuzun işyerinin alarmi, gereksiz yere çalmakta, bizi her gece uykusuz birakmakta.
Evimizin karşi komşusu olan işyerinin alarmi, her daim geceleri ve sabaha karşi çalmakta, yaklaşik 15dk devam etmektedir ve bizi uykusuz birakmaktadir. Bi kere polisi aradim sabahin 5 inde geldiler baktilar ve bunu karakola bildirin dediler. Sizce bunun yeri karakolmudur baska bi yermidir basvurulacak kurum adina. Ne yapmaliyim bu durumda.
Re: Komşumuzun işyerinin alarmi, gereksiz yere çalmakta, bizi her gece uykusuz birakmakta.
Çevre Koruma Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Re: Komşumuzun işyerinin alarmi, gereksiz yere çalmakta, bizi her gece uykusuz birakmakta.
Cevre koruma müdürlüğüne sokaktaki cop konteynırı ile ilgili sikayette bulunmustum, yazili cevapta yapmayi taahhut ettikleri seyide yapmadiklari icin zaten onlarida kaymakamliga sikayet etmistim. Bakalim bide bunun icin sikayette bulunalim, eline aldigi dilekceyi okuyup yorumlayamayacak devlet memurlari oldugu surece bu isler zor gibi gorunuyo ama pazartesi yine sikayette bulunayim ben.
Çevre Kanunu
Gürültü:
Madde 14 – (Değişik: 26/4/2006 – 5491/11 md.)
Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaktır.
Ulaşım araçları, şantiye, fabrika, atölye, işyeri, eğlence yeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerle belirlenen standartlara indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirler alınır.
Bu durumdan rahatsızlık duyan yalnızca siz misiniz?Birden fazla sakin şikayette bulunsa daha etkili olacağını düşünüyorum.