2 Yıllık ön lisans Mezunlarına Kısa Dönem Askerlik
Arkdaslar haberler ne derece doğru ? 2 Yıllık Onlisans Mezunları Gercekten KISA DONEM mı yapacak ? COK IYI OLUR ...
Re: 2 Yillik Onlisans Mezunlarina Kisa Donem Askerlik
hayir benim de arkadasim var 2 yilllik mezunu o da arastirdi soz konusu bile degil.
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...2&Categoryid=1
bunun gibi birkaç yerde de haber çıktı.bence mantıklı bir yaklaşim,zaten genel olarak askerlik süresi çok uzun.profosyonel ordunun temelleri atılırken böyle uygulamalarda olmali...
beyler bende güneş gazetesinde okudum... 2günden beri bu haber var gazetede son görüşmeler yapılıyomusş her an bişeyler olabilir Allahın izni ile zaten daha önce bu konu gündemdeydi.inş çıkar.
Millet duyarlılıktan bahsediyor bizimkiler askerlikten kaçıyor.
Şaşıyorum artık milletimizin (U) dönüşlerine.
Saygılar!!!
Alıntı:
Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Saygılar!!!
Vatan için can feda ama bir yüksek okul mezunu olarak bu hakkın verilmemesi ayrımdır.Siz mezun olduktan sonra 6 ay kısa dönem hakkınız bulunacak bunun elinizden alınması hoşunuza gidermiydi?Zaten myo ların ve mezunlarının sorunu bundan ibaret değil daha çözümlenmesi beklenen daha önemli konular var.
Alıntı:
Saygılar!!!
saygı sadece yazmakla olmuyor.cok duyarlı iseniz sizde okulunuzu şimdi bırakın ,askerlik yapın...
Alıntı:
voyagerstar rumuzlu üyeden alıntı
saygı sadece yazmakla olmuyor.cok duyarlı iseniz sizde okulunuzu şimdi bırakın ,askerlik yapın...
Hiç farketmez vatan için ha askerlik yapmışım ha okuyarak işe yarar bir noktada vatanıma hizmet etmişim. Ben milletimin (U) dönüşlerinden bahsediyorum. Hani Sayın Büyükanıt' ın bir sözü vardı " sözde değil özde" diye.
Alıntı:
Hiç farketmez vatan için ha askerlik yapmışım ha okuyarak işe yarar bir noktada vatanıma hizmet etmişim. Ben milletimin (U) dönüşlerinden bahsediyorum. Hani Sayın Büyükanıt' ın bir sözü vardı " sözde değil özde" diye.
burada konu; 2 yıllık üniversite okuyarak günümüzde en çok lazım olan ara eleman ihtiyacını karşılayanlar içinde, askerlik süresi ile ilgili çalişmalar yapılması gereğidir.o dönüşleri yapanlar başka yerlerde bence...
Alıntı:
coricori rumuzlu üyeden alıntı
Vatan için can feda ama bir yüksek okul mezunu olarak bu hakkın verilmemesi ayrımdır.Siz mezun olduktan sonra 6 ay kısa dönem hakkınız bulunacak bunun elinizden alınması hoşunuza gidermiydi?Zaten myo ların ve mezunlarının sorunu bundan ibaret değil daha çözümlenmesi beklenen daha önemli konular var.
Mezun olan zaten işe başlıyor tam bişeyler elde ederken 15 ay askerlik önüne çıkıyor.Myo'lu bu yüzden evlenemiyor,araba alamıyor,hak ettiği yere gelemiyor.Çünkü geç gideyim derken askerlik engel diye hiçbirini yapamıyor.Askere gittiğinde de okuma yazma bilmeyenle aynı kefeye konuyor.Ara ve kaliteli eleman ülkenin en büyük sorunu.Sağlam ekonomi istiyorsak bu okullara teşviği arttırmaktan başka çare yok.Şimdi tekrar soruyorum kısa dönem veya yedek subaylık hakkınız elinizden alınsa tepkiniz ne olur,bir u dönüşümü yaparsınız yoksa kader böyleymişmi dersiniz?