Başkasının Bilişim sistemine girme ve orada kalmak - Hakaret, Küfür, Şirket Ünvanı Zedeleme - Fotomontaj
Arkadaşlar
Birfirmayla Aramda iyi bir ticaret bagı olmasına ragmen bana dedikleri bir cümle laf beni cok inciltmişti ve Kişiligime yapılan bir saldırı olarak algıladım bi nevi hırsız konumuna düşürülmek istedim ve kendimi kaybetme durumuna da geldim. Neyse sadede geleyim.
Başkasının Bilişim sistemine Girdim, Onun Adıyla Mailleriyle Çalıştıgı Tüm Firmalara Kendisini Kötüledim. ama Kendi Bulundugum başıma gelen olayı anlatarak herkeze mail attım. Mail attıgım kişiler Büyük Firmaların Önde gelen isimleriymiş Sonradan haberim oldu. ayrıca bilgisayarımda 1 kişinin Türkiyenin Önde Gelen Ticaret Sektöründe iyi yatırımlar yapan birisinin uygunsuz vaziyette Fotomontajı bulunuyordu.
Tartışma olayı yaşadıgımız için Şüpheli olarak beni gösterdiler.
Emniyetten Gelip Savcılık Kararıyla 2 bilgisayarıma incelenmek üzere el koyuldu. Tarafıma Soruşturma başlatıldı. Tutuksuz Yargılanıyorum..
Bilgisayarın birisinin içine incelemek üzere bi program yüklemiştim. Crackers Kit adında programları Serial Keylerini CD-KEY lerini bulmaya yarıyan altyapısında degişiklik yapmaya yarayan programlar bulunuyordu içerisinde ve bunu yükledikten 1 gün sonra bilgisayarlarımı aldılar.
turkiyede Lisanslı program kullananların sayısı oldukça düşük oldugundan bnimde sistemimim dahil olmak üzere bircok lisanssız program vardı.
Ceza almamam Söz konusu degil fakat bu suçu işledigim de 18 yaşımın içindeydim dolmamıştı. Sizce Cezam Ne olur
12/2006 Tariginde Açılan bi soruşmadır. Mahkeme dha başlamadı savcılık mahkemeye göndereceklerini soylediler Raporların.
Bilginize İhtiyacım var. İlgi ve alakanız için teşekkürler.
Re: Başkasının Bilişim sistemine girme ve orada kalmak - Hakaret, Küfür, Şirket Ünvanı Zedeleme - Fotomontaj
18 yaşın dolmamış olması bir cezasızlık sebebi değildir. Anlattıklarınızdan ceza almanızın muhtemel olduğunu ve ceza miktarınız hakkında karar merciin mahkeme olması dolayısıyla, ceza miktarı hakkında doğru bir yorum yapılamayacağı ve son olarak bir an önce avukatınıza yetki vermeniz gereğini hatırlatırım. CMK 134 hükmü gereğince bilgisayarınıza el konulmuştur, bilgisayar içerisindeki kütükler incelenecek ve delil elde edilmeye çalışılacaktır.
Re: Başkasının Bilişim sistemine girme ve orada kalmak - Hakaret, Küfür, Şirket Ünvanı Zedeleme - Fotomontaj
bilgisayarlarım incelemeden geldi. savcılıkta raporlara cok kısa bi göz gezdirdim 10 - 15 sayfa kadar rapor vardı. Ben ceza almayacagım demiyorum. bi anlık sinirimden kaynaklanan bir durum söz konusu ondan bi süre once psikolojik destek alıyorum sinirlendigim anda kendime zarar veren birisiyim önüne geçemiyordum. tabikide ceza miktarını mahkeme verecek fakat tahmini ortalama ne cezası alırım..
Benim şahsi fikrime göre Tazminat - Para Cezası ve hapis cezası alırım Fakat bunun da boyutları olmalı diye düşünüyorum bu boyutları merak ediyorum.
Alacagım cezaya razıyım. fakat ceza almadan da kendimi ve gelecegimi ona göre hazırlamak istedigimden boyle bişey soruyorum. gelecegini düşünmeyen hayattan beklentisi olmayan birisi olsaydım şuan burada olmazdım.
Verdiginiz ve vereceginiz bilgiler için teşekkür ediyorum
Avukatına vekaletini ver ve 19 yaşında pırıl pırıl bir gençsin..
Üniversiteye hazırlan. Mesala Avukat niye olmayasın.. İlerde kendi kendini savunursun yada bu şekil duruma düşenleri.
Diğer konular hakkkında bir fikrim yok ama genede içerde ceza evine gireceğini düşünmüyorum.
Arkadaşlar bana şu ve şu kadar yatarsın yada ... - ... arası para cezası yada tazminat ödersin gibi bişey soyleyemezmisiniz yani şu şekilde ben kesin de olmasada ortalama bilgi istiyorum. Boyle bir Platformu kurdugunuz içinde öncelikle teşekkür ediyorum ama benim şuanki almam gereken cezalar ne merak ediyorum.
İlgilenen arakdaşlara teşekkürler.