Arkadaşlık sitesinde profil değişikliği, üyelik iptali
Merhaba, Ben bir arkadaşlık sitesine üyeydim ara sıra kullandığım bu sitede sadece saka olsun diye latifelerle dolu gerçeği yansıtmayan okuduğunda insanların gerçekten de saka olduğunu anlayabilceği bir profil değişikliği yaptım ama site tarafından profilim yayından kaldırıldı. Hiçbir uyarılma olmadığı halde böyle bir şeyin yapılması doğru mu? üstelik okadar ahlaksız okadar ters yazılan profillere verilen onaylar varken...gerekirse size ne yazdığımı mailimde var göndwerebilirim?
Benim arkadaş olduğum insanlar sitede benim rumuzuma baktığında kayıttan uygunsuz profil yüzünde kaldırıldı şeklinde bir yanıtla karşılaşmaları benim kişisel haklarıma zarar vermiyor mu?
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek,bilgi alabilir miyim?
şimdiden ilginize teşekkürler...
Yönetim: Lütfen konu açmadan önce site kurallarını okuyunuz ve kurallara riayet ediniz, aksi takdirde üyeliğiniz askıya alınacaktır. Başlığınız yönetim tarafından kurallara uygun hale getirilmiştir.
Re: çok acil bilgiye ihtiyacım var...
Benim kanunlar hakkında herhangi bir bilgim yok ama sitenin kendi kuralları vardır mutalaka bu kurallara karşı gelinirse zaten üyelik sözleşmesi gereği sizi engelleme hakkı vardır site yöneticilerinin.
Alıntı:
byfobi rumuzlu üyeden alıntı
ama sitenin kendi kuralları vardır mutalaka bu kurallara karşı gelinirse zaten üyelik sözleşmesi gereği sizi engelleme hakkı vardır site yöneticilerinin.
Haklısınız sn.byfobi;
hatta bu siteninde ''Acil Yardım imdat gibi kelimeler kullanmayınız'' şeklinde bir kuralı var.
Sn.kamelya;
seçtiğiniz konu başlığının sorunuzla alakalı olması hem sizin, hemde sorunuza cevap verebilecek üyelerin işini kolaylaştırmazmı?
Re: Arkadaşlık sitesinde profil değişikliği, üyelik iptali
Alıntı:
kamelya rumuzlu üyeden alıntı
Benim arkadaş olduğum insanlar sitede benim rumuzuma baktığında kayıttan uygunsuz profil yüzünde kaldırıldı şeklinde bir yanıtla karşılaşmaları benim kişisel haklarıma zarar vermiyor mu?
Kişisel haklarınıza zarar verdiğini düşünüyorsanız, nasıl bir zarara uğradınız? Maddi veya manevi olarak uğradığınız zararı belirtiniz.
Re: Arkadaşlık sitesinde profil değişikliği, üyelik iptali
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Kişisel haklarınıza zarar verdiğini düşünüyorsanız, nasıl bir zarara uğradınız? Maddi veya manevi olarak uğradığınız zararı belirtiniz.
öncelikle site içinde profilin durdurulmuş olması ve benim profilime bakan diğer tüm görüştüğüm arkadaşlarımın"üyenın uygun olmayan profil nedeniyle engellenmiş olması"seçeneğini görmesi yeterli bir manevi zarardır benim için şuan tüm herkes- mail adresimi bilen arkadaşlarım tabi- bana nasıl bir profil yazdın ki böle bir durumla karşılaştın senden hiç beklemezdik denmesi beni çok üzmüştür. :( bu tür durumlarla karşılaştığımızda hukuksal açıdan en azından bilgilenmek adına yanımızda olduğu bir madde bulunmakta mıdır?
iyi çalışmalar
tşk
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız sn.byfobi;
hatta bu siteninde ''Acil Yardım imdat gibi kelimeler kullanmayınız'' şeklinde bir kuralı var.
Sn.kamelya;
seçtiğiniz konu başlığının sorunuzla alakalı olması hem sizin, hemde sorunuza cevap verebilecek üyelerin işini kolaylaştırmazmı?
sn,ekircali
siz bu sitenın avukatımısınız.konuyla ilgili bilgi almak istediğim kişi yada kişiler zaten gerekli olan açıklamayı yaparak yardımcı oldular.site kurallarını sizden öğrenmek yerine yaşayarak öğrenmeyi tercih ederim.
tşk
Alıntı:
sn,ekircali
siz bu sitenın avukatımısınız.konuyla ilgili bilgi almak istediğim kişi yada kişiler zaten gerekli olan açıklamayı yaparak yardımcı oldular.site kurallarını sizden öğrenmek yerine yaşayarak öğrenmeyi tercih ederim.
tşk
Size bu sitenin kurallarını öğretmek için avukat mı olmak gerekiyor sayın kamelya? Üyemiz size kuralları hatırlatmış. Kurallarına uymayacağınız bir sitede yardım ve cevap alıyorsunuz dikkatinizi çekerim.
Alıntı:
sn,ekircali
tşk
Sitemizin kurallarını yaşayarak değil okuyarak öğrenmenizi rica ediyoruz. Profilinizin içeriğini bilmiyorum ama demek ki kurallara aykırılık teşkil etmiş. Bakın benzer bir örneği burada da yaşamışsınız, sitemizde konu başlığınız kurallarımıza aykırı olduğu için uyarı almışsınız, aslında hiçbir uyarıda bulunmaksızın kural ihlalinden dolayı üyeliğinizi askıya alabilecekken (Sözleşmemiz uyarınca) biz öncelikle uyarmayı tercih etmişiz. Sizi uyarmadan üyeliğinizi askıya alsa idik, kurallarımızı yaşayarak öğrenmiş olurdunuz ama iş işten geçmiş olurdu. Bu nedenle nerede olursanız olun mutlaka kuralları okuyun ki daha sonra bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmayasınız.
Öte yandan sitedeki bir kural ihlalini düzeltmek demek, sorulan bir soruya yanıt vermek için ayıracağımız zamanın kaybı demektir, bunu unutmayınız. Ayrıca sayın ekircali'nin iyi niyetli bir davranışına karşı göstermiş olduğunuz tepki de yersiz ve gereksiz, keşke tüm üyelerimiz sayın ekircali (ve aynı hassasiyeti taşıyan diğer üyelerimiz) kadar duyarlı olabilseler, dileğimiz ve ümidimiz budur...
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Size bu sitenin kurallarını öğretmek için avukat mı olmak gerekiyor sayın kamelya? Üyemiz size kuralları hatırlatmış. Kurallarına uymayacağınız bir sitede yardım ve cevap alıyorsunuz dikkatinizi çekerim.
yooo siz zaten avukat değilmisiniz? sözüm avukatlığa soyunanlara size değil?
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Sitemizin kurallarını yaşayarak değil okuyarak öğrenmenizi rica ediyoruz. Profilinizin içeriğini bilmiyorum ama demek ki kurallara aykırılık teşkil etmiş. Bakın benzer bir örneği burada da yaşamışsınız, sitemizde konu başlığınız kurallarımıza aykırı olduğu için uyarı almışsınız, aslında hiçbir uyarıda bulunmaksızın kural ihlalinden dolayı üyeliğinizi askıya alabilecekken (Sözleşmemiz uyarınca) biz öncelikle uyarmayı tercih etmişiz. Sizi uyarmadan üyeliğinizi askıya alsa idik, kurallarımızı yaşayarak öğrenmiş olurdunuz ama iş işten geçmiş olurdu. Bu nedenle nerede olursanız olun mutlaka kuralları okuyun ki daha sonra bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmayasınız.
Öte yandan sitedeki bir kural ihlalini düzeltmek demek, sorulan bir soruya yanıt vermek için ayıracağımız zamanın kaybı demektir, bunu unutmayınız. Ayrıca sayın ekircali'nin iyi niyetli bir davranışına karşı göstermiş olduğunuz tepki de yersiz ve gereksiz, keşke tüm üyelerimiz sayın ekircali (ve aynı hassasiyeti taşıyan diğer üyelerimiz) kadar duyarlı olabilseler, dileğimiz ve ümidimiz budur...
Bir başlık için bukadar uzun bir ileti yazmanıza gerek yoktu açıklamanız için teşekkürler...öğrenmiş bulundum sayenizde zaten bilmediğimiz için bazı şeyleri burada değilmiyiz...!