Merhabalar,
Başıma gelen bir olay hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Erkek arkadaşımın eski eşi tarafından savcılığa şikayet edildiğimi evime gelen tebliagttan öğrendim ve ifademi vermek üzere savcılığa gittim. Suçsuz olduğumu belirtmeme rağmen hakkımda dava açıldığını öğrendim ve savcılık iddianamesi oldukça ağır ifadeler içeriyor. erkek arkadaşımın eski eşine hiç bilmediğim bir mail adresinden çok ağır hakaretler içeren 1-2 tane mail gitmiş ve o da savcılığa benim yaptığımı bildirerek ve benim ismimi vererek, hakkımda şikayette bulunmuş. yapılan araştırma neticesinde (ne tesadüf) maillerin benim çalıştığım şirketten ve evimdeki telefon hattından gönderildiği tespit edilmiş. Savcı bana emniyet ile şirketim arasındaki yazışmayı okudu. Şirketimden giden mail şirket ana server'ından çıkmış. Ancak kimin bilgisayarından olduğu tespit edilmemiş. Yani benim bilgisayarım olduğu tespit edilmemiş. Ayrıca suçun işlendiği belirtilen tarihte benim evimde ne bilgisayar ne de internet bağlantısı mevcuttu. Suç Şubat ayında işlenmiş ancak ben Haziran ayından sonra bilgisayar ve internet bağlantısına sahip oldum. Belki biraz özel olacak ancak erkek arkadaşımla evlilik hazırlığı yaparken bu olay başıma geldi ve erkek arkadaşımın ailesi bu kadının eğer biz evlenirsek ilk evlilikten olan çocuklarını bir daha göstermemek adına böyle bir komplo kurmuş olabileceğini, son 1 seneden beri bu kadının bilgisayar kursuna gittiğini, IP adresi kopyalayarak veya bu yönetmi bilen birilerinden yardım alarak böyle birşeyi yapmış olabileceğini, çok kıskanç bir kadın olduğunu belirttiler. İddianamede geçen söz konusu mailde kadın hakkında çok ağır hakaretler mevcut. Şuan yaşadığım psikolojik travmayı ve şoku tarif etmem mümkün değil. Hiç alakam olmayan ve yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden mahkemeye çıkacak olmam çok ağır geliyor. IP adresi kopyalayarak başkasının bilgisayarı üzerinden 3. kişilere mail atmak mümkün müdür? Bilgisi olan üyeler yardımcı olurlarsa çok minnettar kalacağım.