79 doğumluyum dikey geçişle tecil yapabilir miyim?
Merhabalar. Ben 79 doğumluyum, 2 senelik inşaat bölümü mezunuyum. Açıköğretimde bu sene ikinci defa aynı sınıfta kaldım. Şimdi ben bu sene dgs sınavına girip bir üniversiteyi kazandığımda üniversite askerlik tecil kağıdı isteyecek. Bu durumda 29 yaş sebebiyle askeriye tecil kağıdımı verir mi?
Eğer 4 senelik bir üniversiteyi baştan okumaya kalkarsam üniversite en az dört sene süreceğinden askeriye tecil hakkı vermiyormuş diye duydum. 2 sene olunca veriliyor mu? Benim için çok önemli bir durum. Şimdiden teşekkürler. Saygılar..
Re: 79 doğumluyum dikey geçişle tecil yapabilir miyim?
simdi siz 4 yillik bir yer icin tecil verilmez diyorsunuz ki su an 28 yasinda oldugunuza gore bu dogru. 2 yillik verilir mi diyorsunuz fakat zaten 2 yillik bir yeri bitirmissiniz. bu yuzden 2 yillik bir yer kazansaniz bile birakin 2 seneyi 1 sene bile tecil alamazsiniz. Cunki en son bitirdiginiz (mezun oldugunuz) yer ile ayni seviyede olan bir yer icin tecil verilmez. Sadece 4 yillik yer icin tecil verilir ki o zaman da yas sorunu cikiyor. Sadece su olur mu emin degilim, 4 yillik yere kayit yaparsiniz 1 sene tecil alirsiniz, 1 sene okuyup askere gidersiniz. ama onun disinda su kesin 2 yillik bir yer vasitasiyla tecil almaniz mumkun degil.
Yanlış anlamışsınız. 2 senelik inşaat mezunuyum, dikey geçişle 4 seneliğe geçmek istiyorum. Yani üçüncü sınıftan başlayacağım. Bu durumda tecil hakkı tanınır
mı?
Saygılar.
o zaman durum farkli. benim de bir arkadasim sizinle ayni durumdaydi. 79 dogumluydu. o da 2 kere kaldi. kaldigini ekimde ogrendi. sunu demisti: keske eylul de dgs ye girseydim o zaman gecis yapabilirdim artik yapacak bir sey yok gidiyorum ben.
bence gidip askerlik subesine rutbeli birine sorun. ayrintili bir durum cunki. hatta asker alma daire baskanligi na sorun. mesela halicioglunda var. forumlarda yaniltici bilgiler olabiliyor.
kolay gelsin.