Hak etmediği halde işverenin izne çıkartması
Merhaba,şididen verdiğiniz bilgiler için tüm arkadaşlara teşekkürler.Benim ve işyerinde çalışan işçi arkadaşlarımın sorunu işverenin bizi haketmediğimiz halde yani izin yılımız işe giriş tarihimiz baz alınmadan işverenin keyfiyetine göre izne çıkartılmamız (ücretli).Bu izin tamamen bizim isteğimiz dışında 2,3 veya 5 gün olabiliyor.Yani daha senemiz dolmadan bir sonraki senenin iznini kullandırttırıyolar.Bu izne çıkmasak ne olur kanunen bir tutarı varmıdır.saygılarımla
Re: Haketmediği halde işverenin izne çıkartması
Alıntı:
mduzgun66 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,şididen verdiğiniz bilgiler için tüm arkadaşlara teşekkürler.Benim ve işyerinde çalışan işçi arkadaşlarımın sorunu işverenin bizi haketmediğimiz halde yani izin yılımız işe giriş tarihimiz baz alınmadan işverenin keyfiyetine göre izne çıkartılmamız (ücretli).Bu izin tamamen bizim isteğimiz dışında 2,3 veya 5 gün olabiliyor.Yani daha senemiz dolmadan bir sonraki senenin iznini kullandırttırıyolar.Bu izne çıkmasak ne olur kanunen bir tutarı varmıdır.saygılarımla
Bir sonraki yılın kanuni izin hakkından mı düşülüyor bu süreler?Yoksa ücretli izne mi çıkartılıyorsunuz.
Kanuni yıllık izinde bir kısmı 10günden az olmamak üzere parçalara ayırma mümkündür.
Re: Haketmediği halde işverenin izne çıkartması
Evet bir sonraki yılın kanuni izin hakkından düşülüyor.Benim mesela bir sonraki yıllık iznimden 6 gün kaldı ben bunu öne sürerek izne 10 günden aşağı çıkmıyorum desem olurmu yinede beni yıllık ücretli izne gönderebilirlermi.teşekkürler.