Kontrattaki süre kiracıyı bağlar mı?
Öncelikle selamlar....
Ben yaklasık olarak iki ay önce evimi taşıdım ve İzmir ilinde ev kiraladım. Ev sahibimin şahsi sıkıntılarından ve İzmir ilinde olmamasından dolayı kira kontratı yapamadık şimdi geldi ve kontrat yapmamızı istiyor. Tabi bunu ben de istiyorum. Ancak bir sorunum var. Benim bir kaç ay içerisinde ev alma durumum var. Yapacagımız kontrat belirtilen süre içerisinde kiraladıgım evde oturmamı gerektirir mi? Ben kendime ev aldığım zaman ev sahibim ile nasıl bir irtibat kurmam gerekiyor? Takip etmem gereken hukuki yol nedir? Konu ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Saygılar...
Re: Kontrattaki süre kiracıyı bağlar mı?
Kira sözleşmeleri genellikle 1 yıl süre için yapılır.Bu süreden önce kiracı, kiralayan ile uzlaşmadan evi tahliye ederse kural olarak geri kalan kira bedellerinden sorumlu tutulur. Siz yapacağınız sözleşmede bu süre zarfında ev satın almanız halinde kiralananın tahliye edilmesine kiralayanın muvafakati olduğunu, bakiye kira bedeli talep etmeyeceğini, ancak böyle bir durumun ortaya çıkması halinde örneğin 15 günlük ya da 1 aylık kira bedelinden başka bir hak talep edilmeyeceğini sözleşme maddesi olarak yazabilirseniz sorun kalmayacaktır. Takdir edersiniz ki siz tahliye ettikten sonra yeni bir kiracı bulununcaya kadar kiralayan da evinin kiralanmaksızın boş kalmasına rıza göstermeyebilir.
Re: Kontrattaki süre kiracıyı bağlar mı?
Yanıtınız için teşekkürler...
O halde ben kira kontratına; "Kira süresi olan 1 yıl içerisinde evin tahliye edilmesi söz konusu oldugunda kiracı 1 ay önceden gecerli bir mazeret bildirip evi tahliye edebilir. " İbaresini koysam sanırım benim için bir sorun kalmayacaktır doğru mu? Tabi bunu hangi ev sahibi kabul edecekse....