Re: SSK Emeklilik Başvurusu
merhaba,
1989 yılından beri sigortalı olarak çalışıyorum primim doldu 2009 yılında da 20 yılım domak üzere ama yeni yasaya göre yaş sınırlaması geldi ben 20 yılımın sonunda işyerinden kdem tazminatımı alarak ayrılmak istiyorum iş veren sorun çıkarıtmı böyle bir hakkım varmı teşekkür ederim
20 yılımı 2009 yılında doldurdum iş yerimden kıdem tazminatımı alıp ayrılmaya hak kazanıyormuyum.
Alıntı:
belvak rumuzlu üyeden alıntı
20 yılımı 2009 yılında doldurdum iş yerimden kıdem tazminatımı alıp ayrılmaya hak kazanıyormuyum.
Şu an geçerli olan yasalara göre hizmet süresi+prim gün sayısını doldurduğunuzda sskdan kıdem tazminatı alabilir yazısı alarak işveren ibraz etmeniz durumunda kıdem tazminatı alarak ayrılabilirsiniz.Bu nedenle çalışmadan geçirdiğiniz süre içerisinde sağlık yardımlarından yararlanamazsınız.Ama bugünkü yasa 2009da da geçerli olurmu onu bilmek mümkün değil.
Alıntı:
belvak rumuzlu üyeden alıntı
2009da 20yılımı doldurdum nasıl oluyor anlayamadım.
Sn: Sener,
Hep yüksekten prim ödediğinize göre, eğer çalışıyorsanız, yıl sonuna kadar yükseten prim ödeyip sonra emekli olmanız emekli maaşınızın dah yüksekten bağlanmasını sağlayabilir.
1989 işe giriş tarihim 2009 yılında 20 yılım doluyor. prim tutarımda fazla sadece yaş sınırı var
Sayın Uzmanlara emekli maaşı bağlanma oranı hakkında bir sorum olacak.
8.2.2009 tarihinde 50 yaşını doldurarak, 4600 işgünü ile SSK'dan emelilik müraacatı yapacağım.1991-1998 arası en yüksek göstergeden primlerimi isteğe bağlı ödedim.400 gün eksiğim olduğu için emeklilik müraacatı yapamadım ve 50 yaşımı doldurmayı bekledim.
Sorum şu : 3600 işgünü ve 50 yaşa göre bağlanacak maaşım tavandan ödenmiş primlere göre 4600 gün için ne kadar emekli maaşı bağlanacaktır?
saygılarımla,
Şu an yanıt bölümüne yazdığımı görüyorum ama soru sormak için sütunu nasıl göreceğim bilemedim.Yardımcı olunursa sevinirim