Re: SSK primlerine ara verme
soruma yanıt alamadım. Bu benim için çok önemli eğer okuyan ve yanıtlayan biri olursa çok sevinirim. Tşkler...
Re: SSK primlerine ara verme
Alıntı:
hakanyb rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hukuk mensupları,
Benim sorum değilde, kuşkum var. izah edeyim;
2 yıl 5 aydır bir şirkette reklam tasarımcısı olarak çalışmaktayım. Patronlarımla aram gayet iyi idi. Fakat son zamanlarda 4 ortaktan 3 ortağa indi ve beni kollayan ve işe alan büyük ortak ayrıldı. 2 arkadaşımızı işten çıkardılar. Beni de işten çıkaracaklarını ortakların birinden duydum. (Ama resmi ortak değil) ve dolayısıyla huzursuz çalışmaktayım. Derken 3. arkadaşımız kendi isteğiyle işten çıktı ve benim iş akdimin devam edeceğini dolaylı yoldan öğrendim. Patronum beni çağrdı ve tüm çalışanların primini 3 ay süreyle durduracağını söyledi. Bende kendisine sosyal haklarımın nasıl kalıcı olacağını sordum. Sorun olmayacağını ve hak gözeten insanlar olacaklarını söylediler. (Tabi bu yeterli değil)
1- Bu anlattığın hususlar çercevesinde son bordoyu imzalamam gerekir mi?
Eğer bordronuzda gösterilen bilgiler doğru ise zaten imzalamanız gerekir.Bordroda gösterilen bilgiler gerçeğe uygun değil ise uygun olmayan noktalara dair itirazınızı bordroda belirterek imzalayabilirsiniz.
2- İşverenden yazılı bir belge almam gerekir mi?
İşveren böyle bir belge size vermez.Vereceği bu belge yaptığı uygunsuzluğun delili olacaktır.Ayrıca sizinde sosyal güvenlik haklarınızdan vazgeçebilmek gibi bir seçim hakkınız yoktur.
3- Hile ile bir belge imzalatırlarsa itiraz hakkım var mı?
Altına imza attığınız belge sizi bağlar.Hile durumu hissediyorsanız imzalamak zorunda değilsiniz.
4- İş akdim tekrar başlaması halinde eski çalışmalarımla nasıl bir bağlantı kurulur?
İş akdinizin işveren tarafından geçerli nedenle sona erdirilmesi durumunda
kıdem,ihbar tazminatları,alınmamış işçilik ücretleri ve kullanılmamış izin ücretlerinin ödenmesi gerekir.Bu haklar ödenmiş ise yeni bir sözleşme ile işe başlamanız durumunda önceki çalışmalarınızın hiçbir etkisi olmaz.Ödenmemiş ise daha önceki haklarınız sonraki çalışmalarınızda kazanacağınız haklara ilave edilir.
Şimdiden teşekkürler... Saygılarımla.
saygılar