Birlikte Yaşadığım Oğlumun Borcundan Dolayı İcra
merhaba sayın hukukçular,
acil olarakl yardımlarınızı bekleyerek konuyu anlatıyorum;
bundan 3 sene önce oğlum evlenerek evden ayrıldı. muhtarlıktan da kaydını aldırdı.
2 ay önce borçlarımız çok diyerek tekrar yanıma yerleştiler (eşyalarını da bir depoya koymuşlar). konuşurlarken duydum yapı kredi ye kredi kartı borçları varmış ve icralıklarmış.
şimdilik belirsiz bir süre için benim yanımda olduklarından evime icra gelebilir mi?
gelmemesi için, hukuki olarak nasıl bir güvence sağlayabilirim.
teşekkürler.
Re: Oğlumun borcunun icra olarak benim eve gelmesi
Mülkiyet karinesi’ne göre, üçüncü şahıs ile borçlunun menkul malları birlikte ellerinde bulundurmaları halinde dahi mallar, borçlu elinde addolunur.
Ancak aksinin ispatı mümkün.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Ancak aksinin ispatı mümkün.
ilginize teşekkür ederim.
selin hanım'ın da yazmış olduğu üzere asıl sorum, evime gelen ve burda yaşamaya başlayan oğlumun borçları yüzünden kendi evime ve eşyalarıma haciz gelme olasılığına karşı benim hukuki olaral alabileceğim önlemler nelerdir?
ben evimde bankaları dolandıran bir insanı tutmak istemiyorum ama bu konuda acil olarak güvenceye almam gerekiyor kendimi. yardımlarınızla bunu başarabilirsem kendim bildireceğim durumu ve cezasını maddi yada farklı bir yoldan çekmesini istiyorum. şuanda elim kolum bağlı ve zorla evimde kalıyorlar (aynı zamanda eşiyle "bize hiçbirşey yapamazsın" şeklinde tehdit de ediyorlar)
Alıntı:
wondering rumuzlu üyeden alıntı
ilginize teşekkür ederim.
selin hanım'ın da yazmış olduğu üzere asıl sorum, evime gelen ve burda yaşamaya başlayan oğlumun borçları yüzünden kendi evime ve eşyalarıma haciz gelme olasılığına karşı benim hukuki olaral alabileceğim önlemler nelerdir?
ben evimde bankaları dolandıran bir insanı tutmak istemiyorum ama bu konuda acil olarak güvenceye almam gerekiyor kendimi. yardımlarınızla bunu başarabilirsem kendim bildireceğim durumu ve cezasını maddi yada farklı bir yoldan çekmesini istiyorum. şuanda elim kolum bağlı ve zorla evimde kalıyorlar (aynı zamanda eşiyle "bize hiçbirşey yapamazsın" şeklinde tehdit de ediyorlar)
Haciz Esnasında İstihkak İddiasında Bulunarak İstihkak Davası Açabilirsiniz.
Neticede Bahsettiğiniz Gibi Sonrada Evinize Gelmiş Oğlunuz. Muhtarlıkta Kaydı Varmı Yokmu Bunu Bi Öğrenin Derim.
Sonuç İtibariyle Hacizle Karşılaştığınızda Hukuki Anlamda Alabileceğiniz En Önemli Önlem İstihkak İddianızı Tutanaklara Geçirmenizdir.
Sayg.