Dükkan iflas etti, ne olacak?
Baslamadan once sizden ozur diliyorum cunku ben hollandadan yaziyorum ve turkcem biraz zayifdir.
Bizim bir tanidik turkiyede esnaf olarak kiyafet dukkani acti. Malesef pek iyi donmedi ve dukkan kirasi borcu var, toptancilara ve kredi karti.
Simdi iflas etse nasil olur ve bundan sonra ne yapilmasi gerek? Nasil kapanir bu konu ve tam olarak neler olur ve yapilir. Turkiye hukukunda hic bi bilgim yok eger yardimci olursaniz cok sevinirim.
Simdiden tesekurler yardimlariniz icin.
Re: Dukkan iflas etti, nolacak
Sormak istediğiniz borçlunun kendi iflasını istemesi mi?Eğer buysa sorunuz,borçlu aciz halinde olduğunu bildirerek yetkili mahkemeden(bulunduğu yerdeki ticaret mahkemesi) iflasını isteyebilir.
Evet sorum bu.. yanit icin tesekurler.. Eger oyle yapildiktan sonra kredikarti ve baska borclar nasil hal olacak? Bu kisi asgari ucret uzeri calissa ondan sonra devlet ayligini bi parcasina elmi koyuyor yoksa bu borclar tamamen siliniyormu tam olarak nasil hal ediliyor?
Alıntı:
iflas rumuzlu üyeden alıntı
Evet sorum bu.. yanit icin tesekurler.. Eger oyle yapildiktan sonra kredikarti ve baska borclar nasil hal olacak? Bu kisi asgari ucret uzeri calissa ondan sonra devlet ayligini bi parcasina elmi koyuyor yoksa bu borclar tamamen siliniyormu tam olarak nasil hal ediliyor?
Borçlar silinmiyor.Kredi kartı borçları için eğer başka bir mal varlığı yoksa dediğiniz gibi geliri üzerinden kesinti yapılıyor.Faiz işlemeye devam ediyor bu arada.
yani icin tesekurler.. Peki dukkan kirasi ve toptancilara olan borc ne oluyor? Onu kendimi hal etmesi gerekiyo veya hukuki bir cozumu varmi?
Yardimlariniz icin cok tesekur ederim