Okuyorum ama yoklama kaçağıyım...
Merhaba arkadaşlar,
Durumum oldukça karışık, inşallah sizden bu konu hakkında net bir cevap alabilirim:
Ben 2 yıllık myo mezunuyum ve ardından aöf'e dikey geçiş yaptım ve intibak yılı okuyorum. Hazırlık sınıfındayım ve aöf'ün sitesinden de girip baktığımda askerliğim "Tecilli" olarak yazmakta. Geçen gelen bir telefonla herşey tersine döndü ve karakola çağrıldım. Bana yoklama kaçağı olduğumu söylediler. Ben de nasıl olur okuyorum dedim. Onlar da bana burda kaçaksın yazıyor dediler. Adresime yoklamanın ne zaman yapıldığına dair kağıdın gelmesini bırakın, askerlikle ilgili hiçbir kağıt gelmedi şu ana kadar. Ben de tecili okul yapıyor biliyorum diye askerlik şubesine de hiç uğramadım. Hiç tecil de kullanmadım ve bu duruma düştük. Askerlik şubesi benden ek-g durum belgesi istedi ancak aöf intibak yılında okuyanlara bu belgeyi vermiyor. Doğal olarak kaçağım halen. Şu anda elim kolum bağlanmış durumda. Okulumu bitirmek istiyorum. Okumak adına yapabileceğim bir ihtimalim var mı şuan? Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Re: Okuyorum ama yoklama kaçağıyım...
kardeş durumunu okudum bende myo okulundan mezun oldum.össye girip aöf kamu yönetimine kayıt oldum.yoklama kağıdım geldi askeri şubede çalışan görevli bana okulun tecil ettirceğini söledi.aöf bürosuda öğrenim durum belgesinin yollanacağını söledi.yakında benide ararlar galiba yoklma kaçağısın diye.ama herkes sorun olmaz diyo şuan.bencede bu konu hakkında biri bilgi versin lütfen...