İcra dairesine nasıl başvurulur?
Herkese merhaba,
Benim elimde bir alacağımdan dolayı 16x500: 8000 Ytl lik senet var, Ve ikinci senedin zamanı da yarın itibari ile gelmesine rağmen henüz bir cevap yok.
Şahsın ev adresini biliyorum, (tabiki bu süre zarfında uyanıklık yapıp değiştirmediyse) Ayrıca çalıştığı yeri de biliyorum. Siemens te çalışıyor ve 750 ytl maaş alıyor.
Ben artık bu şahsı icraya vermek istiyorum ama; Nerden başlamalı ve ne yapmalıyım ? İcra dairesine gidip başvuru yapmam yeterli sanırım, ama bu icra dairesi (ist-Kartal) nerdedir? Ve hangi işlemleri yapmam gerekli?
Ayrıca evine hacze mi gitmeli, yoksa maaşına haciz mi konulmalı? Çünkü diğer 14 senedi de muhtemelen ödemiyecek ve 1 seneye kadar askere gidecek. Maaşına haciz koydursam, her ay yeni bir senet borcu ortaya çıkacak. Bu durumda ben yeniden aynı işlemleri ve aynı masrafları yapmak zorundamı kalıcam ?
Ya da bir avukata gitsem benim masrafım ne olur ?
Re: İcra diresine nasıl başvurulur?
Re: İcra dairesine nasıl başvurulur?
aynı sorun bendede var nasıl bi yol izlerim bilmiyorum.elimdeki senedi nereden nasıl hangi yolları izleyerek tahsil etmem gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum.ilginize şimdiden tşkler.iyi çalışmalar
Elinizdeki senedin tahsili, avukatınıza müracaatınız ve senedi avukatınıza teslim etmeniz ile mümkündür.
İcra takibini bir avukat aracılığıyla yürütmeniz şart değil ama.İcra dairesine bizzat da başvurabilirsiniz.
Her ne kadar kanun avukat şart olarak gösterilmemişse de, icra işlemleri ve olası haciz işlemleri nasıl sağlanacak dersiniz? Hukuk eğitimi almamış bir kişinin icra dosyası ile ilgilenmesi ne kadar sağlıklı olur?
Ne denli sağlıklı yürütülür tartışması yapılmıyor burada.Alacaklının icra takip işlemlerini yalnızca avukat aracılığıyla yapabileceği sonucu çıkarılmasın diye eklenen bir bilgi.