Boşanma Davasında Video Görüntüsü delil olabilir mi?
Selam değerli hukukçular,
Eşimle boşanmak üzereyiz.
Sorum şu olacak.
Üç yıl once evlendim.Evlenirken dugun salonunda babam evlerden birini bana vediğini soyledi.Takı merasiminde oldu bu olay.
Eşim benden boşanırken bunu bana karşı kullanıyor.Ev benim üzerime boşanırsam evi ben alacağım diye beni tehdit ediyor.Sizlerden öğrenmek istediğim boşanma durumunda o kamera goruntleri delil olarak kullanılabilirmi.Ev şuan halen babamın üzerinde.Bizim üzerimize yaptırılmadı.
Cevap: Video Görüntüsü delil olabilir mi ?
Ev zaten babanızıın üstüne kayıtlı ise geçerli hiç bir sebep olmadıkça zaten durup dururken evi tutup eşinizin üzerine yapamazlar.
Yine de yanlış bilgi vermek de istemem. Biraz daha ayrıntılı anlatırsanız daha iyi yardım alabilirsiniz.
Cevap: Video Görüntüsü delil olabilir mi ?
Konunun açılış tarihi itibari ile bir çok gelişme olmuş olabilir ,eğer açılmış bir dava varsa sonuçlanmıştır bile gelişmeleri yazarsanız buradan diğer üyeler içinde faydalı bir paylaşım olur.Biz yinede düşündüklerimizi site sakinleri ile paylaşalım.Hukuki olarak size ait olmayan, sizin üzerinize kayıtlı olmayan bir gayrimenkül için sizden bir hak talep edemez.Babanızın tasarrufunda olan bir mülke ortak olması kanuni olarak mümkün gözükmüyor.Babanızın bu ifadesi o zaman için verilmiş bir söz ama henüz eyleme geçilmemiş, düşüncesinden vazgeçmiş olabilir ve bu konuda kimsenin kendisine bir yaptırım uygulaması mümkün değil.Bence içiniz rahat olsun.
Saygılarımla.